Angelica Bengtsson jobbar nattskift på posten


Tanken var att Angelica Bengtsson skulle vara mitt inne i de sista förberedelserna inför OS i Tokyo just nu, men coronapandemin har vänt upp och ner på allting.

I stället står hon på Ullevi och har precis gjort en tävling inför tomma läktare.

Hur det gick? Åt skogen.

Bengtsson är känd för att ha nerver av stål, men den här gången gjorde hon tre rivningar redan på ingångshöjden 4,45 och fick från sidan av titta på när kompisen Michaela Meijer vann tävlingen på 4,60.

– Det här var inte så bra, säger hon och skakar på huvudet.

– Det märkliga är att allting kändes jättebra på uppvärmningen, men sen glömde jag några tekniska detaljer och fick inte alls till det.

Någon anledning till oro?

– Nej. När tävlingen var slut frågade jag om jag kunde få hoppa vidare, eftersom jag ville sätta de där tekniska detaljerna. Och då lyckades jag. Nästa tävling är på torsdag i Karlstad och då ska det gå bättre.

Har dubbla extrajobb

Samtidigt som hon gör sin satsning på stavhopp har Angelica Bengtsson just nu dubbla jobb vid sidan av. Hon berättar att hon tog ledigt från sina studier för att göra en hundraprocentig satsning mot OS i Tokyo. Men när mästerskapet sköts upp ett år hade hon plötsligt alldeles för mycket tid över.

– Jag gick ut med att jag sökte sommarjobb och då fick jag två jobb, säger Bengtsson som bland annat har tre EM-silver och två JVM-guld på meritlistan.

Det ena sommarjobbet har det skrivits en hel del om. Hon är vinnarkommunikatör på Svenska Spel och ringer upp personer som kammat hem stora spelvinster.

Det andra sommarjobbet har det varit tystare om. 

– Jag jobbar natt på PostNord i Växjö, står och slänger paket. Tomtenisse, liksom.

Hur kom du på det här?

– När det kom ut att jag sökte jobb så var det många som hörde av sig. Och en av mina sponsorer hade kontakter på PostNord, så jag fick tider där.

Blir man inte trött om man jobbar mitt i natten?

– Alltså, om det är någonting jag har jobbat med de här senaste tio åren så är det att hantera hur man byter tidszon, eftersom jag har rest så mycket. Så jag sover när jag har tid över. Jag brukar ändå få ihop sju-åtta timmar om dagen.

Hur ofta jobbar du nattpass?

– Tre gånger i veckan.

Det nya datumen är OS i Tokyo är 23 juli till 8 augusti 2021.expressen

Related posts

lämna en kommentar