Victor Wernersson:”Jag blir uthängd – har varit mycket hat”


I lördags avslöjade GT att Victor Wernersson lämnar IFK Göteborg efter säsongen för spel i KV Mechelen och några timmar senare bekräftade den belgiska klubben nyheten.

Därefter saknades Wernersson på Göteborgs träning och fick skarp kritik från klubben efter att han rest till Belgien utan deras vetskap. 

– Jag visste inte om att han var i Belgien i går. Med IFK-hjärta känns det inte klockrent att se honom i en Mechelen-tröja samtidigt som han har kontrakt här, sa sportchefen Kennet Andersson.

Asbaghi: ”Redo att lägga det bakom oss”

Efter 3-1-förlusten mot IFK Norrköping pratade tränaren Poya Asbaghi om bråket. Han säger att Wernersson bett om ursäkt till laget och tränarstaben.

– Vi är redo att lägga oss detta bakom. Kennet vet bättre om det som har sagts. Victor missade en träning, jag vet att det var strul med flyget. Vi har bestämt oss internt i laget att lägga detta bakom oss.

Wernersson hoppade in i matchens 87:e minut när han ersatte Alexander Jallow.

– Victor förstärkte inte sina aktier att starta matchen men samtidigt har Jallow gjort det riktigt bra, säger Asbaghi.

Wernersson själv säger att han får ta konsekvenserna av sin Belgien-resa.

– Som ingen har missat så var jag nere i Belgien och kom inte hem till träningen utan det blev strul på egen hem. Jag trodde att jag skulle komma hem till träningen, men missade den och jag har bett om ursäkt till hela laget och det är inte okej. Jag får ta konsekvenserna av det, säger Wernersson.

Wernersson: ”Kennet borde ha vetat…”

Wernersson fortsätter:

– Det är tråkigt att det blev som det blev, för jag hade aldrig åkt ner om jag vetat att det skulle bli som det blev. Att det kom ut på det sättet… Kennets ord… vi har haft en bra dialog innan, men som han la upp det tycker inte jag riktigt stämmer. Det känns som att jag blir uthängd lite och det blir mycket hat på en och samma gång. Det är tråkigt att det blivit så här men jag har faktiskt inte hunnit prata med Kennet själv än heller under resan. Jag vill gärna prata med honom och reda ut det innan man säger för mycket.

Wernersson påstår också att det inte är sant att IFK Göteborg inte visste om hans planer på att resa till Belgien.

– Kennet borde ha vetat var jag var. Sportchefen i Mechelen hade ju ringt om godkännande innan jag skrev på kontraktet där nere, säger han.

– Min agent hörde av sig till IFK Göteborg också. Vet inte hur min agent haft det med Kennet, men enligt mig så tror jag att de ska ha vetat om det så därför blir jag så klart lite besviken på reaktionen som blir. 

Något som upprörde många supportrar var att Wernersson fotograferades i Mechelens matchtröja.

– Jag förstår reaktionerna på det också så klart, men jag är inte den första som gjort så där. Sedan förstår jag att det kan sticka i fansens ögon och det är mitt under säsongen. Men det var för att de skulle presentera mig. Nu är jag tillbaka här och fokuserar på IFK, säger Wernersson.expressen

Related posts

lämna en kommentar