Varberg trea i allsvenskan efter 1-0-segern mot Kalmar FF


Det krävdes dock några skott från hemmalaget innan Kalmars nolla sprack. Efter att gästernas målvakt Lucas Hägg-Johansson räddat i förstaläget, och Henrik Löfkvist rensat på mållinjen någon sekund senare fick Varberg till slut hål på gästerna när Hägg-Johansson inte orkade stå emot ett tredje försök.

Adama Fofanas skott letade sig – via målvaktens handskar – in i bortre hörnet till 1–0.

Fler mål blev det inte på ett för dagen blåsigt Varberg Energi Arena.

– Vi fick en del chanser, men det gäller att sätta dit dem, säger Kalmars Sebastian Ring till Dplay.

Sex minuter efter Varbergs 1–0-mål blåste domaren Granit Maqedonci straff för Kalmar, men ändrade sig sedan. Sebastian Ring ansågs ha gått för tufft i en duell med Varbergs Gustaf Norlin och det blev i stället frispark till hemmalaget.

– Jag tycker vi har haft domarna emot oss i varje match, säger Sebastian Ring och fortsätter:

– Jag tycker vi ska ha med oss det någon gång, men… jag vet inte. Det där kanske inte är straff, men han blåser ju straff och då tycker man att han borde hålla det. Men… jag vet inte.

Kalmar skapade sina chanser i en spelmässigt jämn match, men antingen stod hemmamålvakten Stojan Lukic i vägen eller så var avsluten inte tillräckligt vassa.

För Varberg fortsätter resan i toppen av tabellen. Laget har tre segrar på sex matcher och ligger trea, sex poäng bakom serieledande Norrköping och en poäng bakom tvåan Sirius.

Kalmar är tolva.expressen

Related posts

lämna en kommentar