Örebro anmäls – efter att flera spelare kräktes i mötet med Sirius


Inför bortamatchen mot Sirius mådde flera av Örebros spelare dåligt och kräktes. Något tränaren Alex Kjäll berättade för NA, efter matchen.

För Sirius lagläkare Jakob Johansson kom det som en överraskning.

– Det där är absoluta nyheter för mig, det är ingen information som jag har fått utan Örebro har rapporterat till mig, vid tre olika tillfällen, att alla spelare och ledare är friska, säger han till TT.

I Svensk Elitfotboll regelverk av genomförande av matcher under covid-19 framgår det att hemmalagets läkare ska godkända alla som är på arenan. 

Per Eliasson, chef för matchdelegater på Sef, förklarar att rutinen brast inför matchen.

– Rutinen har fungerat på morgonen självskattningen är gjord av alla spelare och ingen hade då några symptom. Utan det här kommer i samband med att man äter inför matchen, säger han och fortsätter:

– Däremot, i samband med matchen när de börjar känna sig dålig, då har det brustit. Då har inte Sirius läkare blivit informerad om situationen som uppstår. Örebro tar på sig att det här blev fel, men för deras del hade det med maten att göra och satte det inte i samband med allt det andra. 

Hur ser ni på agerandet?

– Det är allvarligt, och den kommer vi göra en anmälan på för protokollet ska vi följa. Sedan är det en lycklig utgång på det. Men det är fortfarande allvarligt att det brister i rutinen. Det kommer göras en anmälan på det.expressen

Related posts

lämna en kommentar