Norske tränaren kallade sina spelare för ”kärringar”


Aalesund var nära att ta sin första seger för säsongen i lördagens bortmöte med Vålerenga i norska Eliteserien. Men efter två snabba mål för hemmalaget slutade matchen 2-2.

Tränaren Lars Bohinen var minst sagt frustrerad över Aalesunds målfacit: 19 insläppta på säsongens sex första ligamatcher.

– Vi spelar som kärringar i boxen, sa Bohinen i Eurosport efter matchen.

Uttalande skapade reaktioner.

 ”Är kvinnor sämre i försvaret än män? Självklart inte! Det här är inte första gången jag hör att dåligt spel associeras med damfotboll .. sluta med det!” skrev Gjert Moldestad, talesperson för den norska supporterföreningen, på Twitter. 

”Människor får inte vara så känsliga”

För Nettavisen utvecklar Moldestad sina tankar:

– Jag är inte ute efter Lars Bohinen på något sätt. Men jag har hört det här i herrfotboll många gånger. Det fortsätter när vi beskriver en sämre insats, dåligt spel eller liknande. Eller når någon filmar. Då kommer uttryck som ”kärringar”, ”kvinna” eller ”fotboll är till för män”, säger han till tidningen.

– Jag har länge irriterat mig på det. Jag förstår inte poängen med det. Det blir helt fel.

 Lars Bohinen, med 49 landskamper som spelare på meritlistan, är oförstående till kritiken.

– Jag har inte fått några reaktioner på det, men jag fruktade det. Människor får inte vara så känsliga. Jag orkar inte bry mig för sådana saker, man måste ha högt i tak. Folk blir kränkta för ingenting i dagens samhälle. Folk måste skära ut, säger tränaren till Nettavisen.

https://twitter.com/gjertm/status/1279479254791655424

expressen

Related posts

lämna en kommentar