Jonas Dahlquist sågar Örebro: ”Hysteriskt svagt och pinsamt”


Efter Örebros match mot Sirius avslöjade tränaren Axel Kjäll att flera av hans spelare spytt inför matchstart. Något Sirius lagläkare inte kände till.

– Vi hade ingen ambition att mörka, vi måste titta på om det fanns någonting vi kunde gjort annorlunda, säger Kjäll till Sveriges radio.

På måndagen meddelade Sef att de anmäler Örebro för händelsen.

– Det är allvarligt, och den kommer vi göra en anmälan på för protokollet ska vi följa. Sedan är det en lycklig utgång på det. Men det är fortfarande allvarligt att det brister i rutinen. Det kommer göras en anmälan på det, säger Per Eliasson, chef för matchdelegater på Sef.

Incidenten väcker nu stora reaktioner på sociala medier.

”Låt mig bara summera det här med Örebro SK som kom med sjuka spelare: Otroligt jävla korkat.”, skriver Dplays expert Jonas Dahlquist på Twitter.

 ”Djupt osolidariskt – inte minst i rådande situation”

Dahlquist förklarar vidare hur Dplay, som sänder allsvenskan, jobbar för att minimera smittspridningen och menar att Örebros agerande är under all kritik.

”Förutom att det i sig är ett felaktigt agerande är det också djupt osolidariskt, inte minst i rådande situation. Förtroendet för hur ÖSK i övrigt lyder regelverket kring detta är förstås obefintligt. Noll.”

Tv-profilen fortsätter:

”Örebro SK satte alltså en eventuell poäng eller tre borta mot Sirius högre än att låta övriga i svensk fotboll få fortsätta ta pytte-, pyttesmå steg framåt mot ett normaltillstånd, där vi alla kan få göra det vi vill igen. Det är så hysteriskt svagt och pinsamt.”.

https://twitter.com/jonas_dahlquist/status/1280057985075752960https://twitter.com/jonas_dahlquist/status/1280074091811176448https://twitter.com/jonas_dahlquist/status/1280074094290128896https://twitter.com/jonas_dahlquist/status/1280074096752066561

expressen

Related posts

lämna en kommentar