Högboköket i Sandviken överraskar med sin mat och ambition


Högboköket har hunnit varit öppet i drygt ett år nu. Restaurangen har det mesta på menyn, men den vassaste pilen som de har i sitt koger är sättet de utnyttjar sin kolgrill. Redan vid entrén blir vi välkomnade av den ljuvliga doften av kolgrillat, och det känns odiskutabelt att maten vi beställer ska komma från grillen. Högboköket har som sagt en bred meny, med pasta, pizza, kötträtter, vegetariska alternativ. Vi väljer att prova lamm- och kebabspett samt den grillade laxen.

Innan Lunchkollen hinner bli imponerade av huvudrätten hinner salladsbuffén med att överraska positivt. I lunchstressen är salladsbuffén alltid en balansgång. För litet utbud och lång väntetid på maten är inte en bra kombination – men samtidigt känns det inte helt lyckat om kunden knappt hinner påbörja en flådig salladsbuffé innan huvudrätten anländer. Högbokökets salladsbuffé bygger inte på kvantitet, men det som finns håller en fin kvalitet. Olika röror varvas med olika typer av sallader, vattenmelon och nybakt bröd. En alldeles lagom stund sedan kommer maten – och det finns ytterst, ytterst, ytterst lite att anmärka på.

Lammet är saftigt och gott. Kebaben är saftig och god. Laxen är saftig och god. Personalen har också lagt överraskande mycket krut på de grillade tillbehören, exempelvis tomaterna och paprikorna. De övriga tillbehören och serveringen gör också Lunchkollen belåtna och mätta. Betyget för maten är svindlande nära att bli fullpoäng – och därmed perfektion.

När det kommer till servicen finns inte heller mycket att anmärka på. Ett trevligt och välkomnande bemötande väntar, och personalen gör sitt bästa för att göra gästerna nöjda och glada.

Inredningsmässigt och miljömässigt ger lokalen ett fräscht och rent intryck, utan att lämna ett alltför stort intryck. Det är inte här kruten har lagts, och det finns ytterligare möjligheter att förbättra verksamheten.

För priset, strax under hundralappen, är det bestående intrycket att ett besök på Högboköket väl värt besväret.

Lunchkollen

Högboköket

Maten: 4

Servicen: 4

Atmosfären: 3

Totalbetyg: 11 av 15

Totalbetygets betydelse:

1-5: Rekommenderas ej

6-7: Nja.

8-9: Rekommenderas

10-13: Rekommenderas varmt

14-15: Gå dit nu!arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar