Davids moped blev stulen – hittades uppbränd två mil bort: “De slaktar dem bara”


Stölden av mopeden var den första som David Persson råkat ut för.

– Jag har aldrig fått något stulet hemifrån förut, säger han.

Efter att han upptäckt att mopeden var borta, skrev han det i Facebookgruppen Värna Hofors tillsammans med en beskrivning.

Det fick stort gensvar och någon berättade att de hade sett en röd och vit moped åka genom Torsåker – samma natt som värdshuset Gästis utsattes för inbrott.

– Det var väl kanske min, då. Det var fler som hörde av sig med olika tips. Under veckan har jag åkt runt och tittat på upphittade mopeder utan att hitta min, säger David Persson.

Efter en dryg vecka verkar han ha fått svar. Någon har hittat en uppbränd moped i Malmjärn i Torsåker och lagt ut bild på den i en stängd Facebookgrupp.

David kunde inte se bilden, men en kompis kunde.

– Han skickade bilden till mig. Polisen har sagt åt mig att åka och kolla ramnumret för att vara helt säker, det ska jag göra. Men jag ser ju att det är min moped, på framskärmen, säger David Persson.

Han har haft mopeden i några år och hade precis fixat nya kåpor. Bilden på det sotiga vraket känns trist att se.

– De slaktar dem bara! De har eldat upp den för att det inte ska finnas några bevis på den, förstås. Men det är alltid folk som hittar grejorna, i slutändan, säger David Persson.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar