Astrit Ajdarevic petades: ”De prestationerna han levererat”


Djurgården fick en drömstart hemma mot Helsingborg och ledde med 2-0 efter 24 minuters spel.

Målskyttar: Kalle Holmberg och Fredrik Ulvestad.

Men sen rasade de regerande mästarnas spel ihop och Max Svensson kunde reducera för gästerna. Ett minst sagt förlösande mål, som var klubbens första för den allsvenska säsongen.

I den andra halvleken tog gästerna över allt mer och när Armin Gigovic skickade in 2-2 med 25 minuter kvar var det skåningarna som hade det mentala övertaget. Matchen slutade dock 2-2 och Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf är minst sagt besviken.

– Jag är långt ifrån nöjd. En riktigt svag insats, inledningen är okej. Helsingborg ger oss lätta ytor att komma igenom. Det blir sämre och sämre, totalt energilöst. Riktigt svagt rakt igenom. Vi är riktigt missnöjda med prestationen och energinivån, säger han.

Vad beror det på?

– Det är fler matcher som varit energifattigt, för oss kommer det som en överraskning. Det har sett bättre ut men i dag såg det helt tomt ut från minut ett och framåt. Jag vet inte.

Därför petades Astrit Ajdarevic

Vad är det som gör att ni ser tröttare ut än HIF?

– En del med matchbilden, vi har 2-0 men även om det inte stämmer ska vi stänga den. Vi ger bort bägge målen och vi hamnar i ett läge där HIF får vittring i energinivån och för oss blir det kämpigare. Det har en hel del att göra med reduceringen som ställer till det för oss.

Det är nio poäng upp till Norrköping nu…

– Vi har fullt upp med att se till att spela bättre fotboll än tabellen. Norrköping seglar i väg, men vi måste ta så många poäng. Vi kan inte fokusera på det när spelet ser ut som det, det är irrelevant.

Varför byter ni inte in Astrit Ajdarevic när matchbilden ser ut som den gör?

– Det är prestationerna han levererat när han startat eller hoppat in i matcher och levererat i träning den senaste tiden. Det beror också lite på matchbild. Man tänker: ”Vilken spelartyp behöver vi nu?”. Vi har flera spelare på bänken och vi tittar på matchbilden, säger Lagerlöf och avslutar:

– Vi hade ett helt lag som hamnade snett i andra halvlek, då är det inte alltid så lätt att pricka rätt. Vi kände inte att vi behövde det nu.expressen

Related posts

lämna en kommentar