Pandemin är en stoppsignal för vårt resursslöseri


Hur kan regeringen dela ut så rikliga dusörer till allt och alla? Miljarders miljarder. Tiden nu är ett utmärkt tillfälle för företag och individer att lära sig leva sparsamt, enkelt. Denna penningrullning gör mig upprörd. Lånar man miljarderna? Av vem? Ska allt betalas igen? Med ränta?

Sverige och stora delar av världen lever högt över vad Jorden kan leverera. Har någon hört talas om att vår standard bygger på 4,5 jordklot? Vi har ett. Vårt jordklot håller nu på att visa oss att det fått nog. Jag uppfattar pandemin vi lever i och med som en stoppsignal för vår framfart.

Men nej. Skyffla miljarderna över allt och alla – huvudsaken är att ekonomin återhämtar sig så att vi kan fortsätta som vanligt. Om vi inte tar reson nu kommer det att bli än hårdare bandage. När klimatkrisen utvecklas ännu ett steg står vi där maktlösa. Sommaren som den varit hittills, het och torr, blåsig, visar ett smakprov.

Gunvor Gunnarssonarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar