Martin Strömbergsson bryter tystnaden efter avstängningen


Under mitten av juni berättade Östersunds FK:s målvakt Aly Keita i ÖFK-podden om hur han utsatts för rasism av en domare under en allsvensk match förra året.

– Sluta prata. Gå tillbaka till ditt mål så att de kan kasta bananer på dig, berättade Keita att han fått höra.

Domaren i fråga, Martin Strömbergsson, stängdes i fredags av från att döma fotboll under resten av säsongen och nu har han uttalat sig om domen till Gefle Dagblad. 

– Jag läste själv i tidningarna att jag initialt blev avstängd under utredningen och det kändes rimligt, alltså att SvFF behövde reda ut vad som hänt och att jag fick stå över några matcher som en konsekvens av det. Att de sedan kallade till ett möte och meddelade att jag inte fick döma fotboll under resten av min anställningstid, ja du, vad ska jag säga, jag blev chockad, säger Strömbergsson till GD.

Strömbergsson besviken över uteblivna stödet

Strömbergsson berättar att han är ledsen både för att Aly Keita blivit kränkt av hans ord och att hans personliga varumärke fått ”en rasistisk kostym i media”.

Han får också frågan om karriären som domare nu är över.

– Den frågan måste du ställa till SvFF. Det står tydligt i utredningen att det är en fråga för generalsekreteraren och domarkommittén och jag har inte fått svar om framtiden när jag själv frågat. Förbundet har stängt av mig under den anställningstid som fanns kvar och har inte kunnat ge något besked om framtiden så jag måste ju tolka det som att jag behöver hitta en ny arbetsgivare framöver, säger Strömbergsson.

Strömbergsson berättar att han och hans familj haft det tufft efter uppståndelsen. Han är också besviken över det uteblivna stödet från svenska fotbollförbundet.

– Framför allt har jag själv bett om stöd. Jag tror jag har med mig det från min civila bakgrund. När krisen slår till och mediedrevet är som störst behöver du ta hjälp. Jag insåg snabbt att den hjälpen inte fanns hos min arbetsgivare utan upplevde i stället att arbetsgivaren eldade på den negativa bilden, dessutom innan någon ens hade pratat med mig och därför vände jag mig till andra delar i mitt nätverk och bad om hjälp. expressen

Related posts

lämna en kommentar