Jesper Karlsson gör succé – kan skriva nytt kontrakt med Elfsborg


Tränaren Jimmy Thelin står och flinar i blåsten efter 1–0 mot Malmö FF hemma på Borås Arena. Elfsborg är obesegrat efter de sex första omgångarna och har gjort sin bästa start i allsvenskan sen 2013.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi genomför den här matchen. Killarna gör det riktigt bra, säger Thelin.

En av dem som stack ut mest var yttern Jesper Karlsson.

Han gjorde visserligen inget mål (men det var väldigt nära när Johan Dahlin gjorde en superräddning på hans skott från nära håll) och han gjorde inte heller någon assist (den perfekt slagna hörnan gick på Leo Väisänen innan Fredrik Holst tyckte in den) men Karlsson var ett ständigt orosmoment för MFF:s försvar.

– Ja, jag tycker att jag skapade ganska mycket i dag, säger han.

Sen vänder han direkt fokus mot laginsatsen.

– Vi känns riktigt starka just nu. Vi är inte rädda, vi vill bara framåt och vi jobbar stenhårt för varandra. Det är så kul att se.

”Klart det finns intresse”

Jesper Karlsson besitter många kvaliteter som brukar få utländska klubbar att öppna plånboken. Han är också i en bra ålder (21) och har ett kontrakt som går ut nästa år.

Klubbchefen Stefan Andreasson bekräftar också att det finns intresse kring Karlsson.

– Det är klart att det finns intresse. Det har pratats om Jesper Karlsson och olika klubbar sen första dagen han kom hit. Men från det till att det blir något konkret där både vi och han känner att det är rätt… det får vi se, säger Andreasson.

Mer aktuellt just nu verkar det vara att förlänga kontraktet.

– Vi har haft bra diskussioner. Vi var väl i princip klara med en förlängning innan coronapandemin kom. Efter det har vi egentligen bara tagit det lugnt. När det är läge kommer vi ta en sån diskussion igen och jag är övertygad om att den kommer sluta på ett vettigt sätt.

När vi frågar Jesper Karlsson själv hur han ser på en eventuell flytt så skrattar han bara.

– Jag tänker ingenting på det. Jag tänker bara på att vi ska möta IFK Göteborg i semifinal i svenska cupen på onsdag. Jag tänker inte på sånt… det får komma om det kommer, säger Karlsson.

LÄS MER: ”Är en drömspelare – här finns det potential”expressen

Related posts

lämna en kommentar