Isaac Kiese Thelin öppnar för permanent övergång till MFF


Sommaren 2014 värvade Malmö FF Isaac Kiese Thelin från IFK Norrköping.

Anfallaren satt på ett utgående kontrakt med Peking och MFF betalade inte mer än några hundratusen i övergångssumma.

En dryg månad senare var Kiese Thelin med om att spela in Malmö i Champions League och i januari 2015 såldes han till franska Bordeaux för cirka 35 miljoner kronor i en av MFF bästa affärer genom tiderna.

Nu är anfallaren tillbaka i Malmö för ett lån som sträcker sig säsongen ut.

Men det är inte omöjligt att det blir längre än så.

– Det har känts bra senaste matcherna, alla jag har spelat har känts bra, så det är kul, säger Kiese Thelin och fortsätter:

– Jag har utvecklat allt sedan jag var i Malmö senast. Hålla i bollen, targetspelet, jag är starkare. Det känns också som att laget har börjat känna mig på det sättet också. De vet att de kan sätta upp bollen så kan jag hålla i den och vi kan hitta lite kombinationer.

”Flytta hit för att göra mitt jobb”

Hur har det varit för dig att komma tillbaka?

– Det har varit bra. Jag har flyttat så mycket nu att jag är van vid att flytta. Sedan trivs jag bra i klubben och med lagkamraterna.

– Sedan är det så klart skönt utanför, att vara i Sverige där man vet hur allting funkar. Men det var inte så att jag flyttade hit för att hitta någon glädje eller så för det har jag alltid haft, utan jag flyttade hit för att få spela och för att få göra mitt jobb.

Ser du något scenario där du kan stanna i Malmö länge än den lånetid som nu gäller året ut?

– Ja, men det beror ju på mycket. Det beror på klubben, det beror på vad jag har för alternativ i övrigt. Men det är klart att jag trivs jättebra här. Så man ska aldrig säga aldrig, men det får framtiden visa.

När MFF på söndagen möter Elfsborg borta är det för att starta en segersvit efter 1–0-vinsten hemma mot Djurgården i onsdags.

Isaac Kiese Thelin blev pappa till tvillingdöttrar för ett par veckor sedan och är full av inspiration.

– Det har gått bra. Ta i trä. Barnen har sovit bra, så det har inte varit några problem att återhämta sig. Samtidigt får jag en extra energi att spela för dem, så det har varit fantastiskt, säger Isaac Kiese Thelin.

 

LÄS MER: Dragkamp om stjärnan – föräldrarna är oeniga
LÄS MER: Tiden talar för Malmö – DIF hade sin bästa i fjol
LÄS MER: Klart: Malmö FF lånar ut Vagic

 

 

Tv: Expressens experter om allsvenskan

Disco och Strömbergs allsvenska domar

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android. expressen

Related posts

lämna en kommentar