Victor Wernersson lämnar IFK Göteborg


Det var för en månad sedan som GT kunde berätta att den belgiska klubben KV Mechelen var på jakt efter IFK Göteborgs Victor Wernersson. Kontraktet med Blåvitt sträcker sig till 31 december 2020 och han har under våren blivit erbjuden en kontraktsförlängning men försvararen har i första hand siktat på en utlandsflytt.

Klar för belgisk klubb

Från och med den 1 juli har spelaren rätt att skriva på för en ny klubb. Detta eftersom att det återstår sex månader av kontraktstiden. Under de senaste veckorna har det pågått intensiva förhandlingar med KV Mechelen om en övergång. 

Nu kan GT också avslöja att parterna är överens.

Victor Wernersson lämnar IFK Göteborg efter kontrakstiden.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victor Wernersson lämnar IFK Göteborg efter kontrakstiden.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Enligt uppgifter till GT är Wernersson nu klar för KV Mechelen. Kontraktet är skrivet över tre och ett halvt år och planen är att Wernersson ansluter till sin nya klubb i vinter men det kan bli aktuellt att han också ansluter redan i sommar. 

Victor Wernersson, 24, har startat samtliga fem matcher för IFK Göteborg i årets allsvenska. Blåvitt ligger efter segern över AIK nu fyra i tabellen på åtta poäng, fem poäng bakom serieledarna IFK Norrköping som inlett allsvenskan övertygande.

 

LÄS MER: ”Kulusevski är bäste spelaren i Italien nu”
LÄS MER: Avslöjar: IFK Göteborgs kapten borta hela säsongen
LÄS MER: Toivonen med i truppen: ”Det är en balansgång”expressen

Related posts

lämna en kommentar