Veronica Eriksson gör debut som expert i Discovery


När Discovery sänder dagens friidrottstävlingar på Ullevi dyker ett nytt ansikte upp. Utöver Tommy Åström, Peter Häggström och Jonas Karlsson så kommer Veronica Eriksson, 49, att finnas med som expert.

– Det känns väldigt roligt att dela med sig av de i princip meningslösa kunskaper man samlat på sig genom åren, säger Eriksson när SportExpressen träffar henne på Ullevi.

På vilket sätt är de meningslösa?

– De främjar ju inte världsutvecklingen direkt.

Är du nervös inför debuten?

– Nej, det känns bekvämt med den här uppbackningen, säger hon och nickar bort mot Åström, Häggström och Karlsson.

Tog EM-silver 2000

Veronica Eriksson hette tidigare Martin Eriksson och var en av Sveriges främsta stavhoppare. Det personliga rekordet lyder 5,80 och på meritlistan finns bland annat ett silver från inomhus-EM i Glasgow 2000.

I början av året var SportExpressen på besök hemma hos Veronica Eriksson och gjorde en stor intervju, där hon berättade om beslutet att byta kön.

– Det var jobbigt de tio åren som ledde upp till det här, man går bara och nöter och kommer ingen vart i sina tankar, det var jättejobbigt. Nu behöver jag inte gå runt och grubbla på det där, förklarade Veronica Eriksson i SportExpressens intervju.

Discoverys sändning från Ullevi startar klockan 14.00. Bland dem som tävlar finns bland annat Armand Duplantis, Angelica Bengtsson, Michaela Meijer, Khaddi Sagnia och Thobias Montler.

Det är ännu inte klart om Veronica Eriksson kommer att göra fler insatser som expert i Discovery.

 

LÄS MER: ”Jag har alltid varit tjej – men låtsats vara en kille”
LÄS MER: Josefine Ivehag: Jag blev misshandlad av tv-profil
LÄS MER: Sommaranalys Leksand: ”Ingen blir förvånad om han får sparken”expressen

Related posts

lämna en kommentar