Ola Toivonen kan debutera för Malmö FF


Efter att ha anslutit till Malmö FF som en av allsvenskans största värvningar, har klubben skyndat långsamt med Ola Toivonen. Anfallaren har sakta men säkert tränat sig i form, och dagen innan matchen mot Elfsborg meddelade Jon Dahl Tomasson att anfallaren är uttagen i truppen. 

– Jag kommer att ta med Ola i morgon. Som ni vet har det varit en balansgång med honom, men han reser med till Borås. 90 minuters spel är dock uteslutet. Jag tar också med mig några fler spelare än vanligt för att få lite alternativ, säger Tomasson och fortsätter:

– Var det inte Simon Strand som blev mest varnad i serien förra året? Det är klart att vi har koll på det, men det är en del av fotbollen. Man måste alltid ha huvudet med i matchen, alla elva spelare på planen är väldigt viktiga. Ni har själva sett vilka effekter de röda korten har haft på lagen i matcherna hittills. 

”Killarna har bra koll på det”

Tomasson utvecklar också sin syn på spelarnas förmåga att tygla humöret under matcherna. 

– Vi har egentligen bara haft en grej med ”AC” mot Varberg, annars har killarna bra koll på det. De är stabila, konstanta och har kontroll på allt man kan styra. Vad de andra gör och om de går över gränsen kan man inte göra ett skit åt ändå. 

Matchen mellan Elfsborg och MFF är också ett möte mellan två hittills obesegrade lag, där Boråsarna har spelat med en lite mer konsekvent elva än Malmö FF – dessutom väntar en cupsemifinal för båda lagen på torsdag. MFF möter Mjällby på bortaplan och Elfsborg ställs mot IFK Göteborg. 

 

TV: Irma Helins experttips inför allsvenskan 2020

LÄS MER: ”Du kan inte fråga mig, det är Jons huvudvärk”
LÄS MER: ”Sist vi vann cupen spelade Jonnie Fedel”
LÄS MER: ”Finns en enorm inbyggd risk i Tomassons strategi”expressen

Related posts

lämna en kommentar