Massutbrott av coronavirus hos mästarna St Louis Blues


Avslöjandet om de smittade spelarna i St. Louis kom under natten till lördagen, svensk tid, från sportsajten The Athletic och reportrarna Jeremy Rutherford och Scott Burnside, som tillhör de mest etablerade hockeyskribenterna i Nordamerika.

Hur många och vilka spelare som smittats av coronaviruset framgår inte. Sajten TSN, som rapporterar om nyheten, skriver att man för att skydda spelarnas privatliv inte namnger dem om inte de själva, deras ombud eller klubben de tillhör lämnar ut namnen.

St Louis Blues stänger träningsanläggningen

Enligt uppgifter i amerikanska media kommer Blues att hålla sin träningsanläggning stängd under helgen. Tanken är att spelarna ska kunna återuppta träningen där på måndag.

NHL befinner sig just nu vad som kallas för Fas 2 inför omstarten av ligan i slutet av juli eller början av augusti.

Det innebär att spelarna kan träna tillsammans på isen i grupper om högst tolv spelare.

 Fas 3 är tänkt att börja den 10 juli och då handlar det om att de 24 lagen som ska spela vidare inleder sina träningsläger på hemmaplan i respektive stad.

 Fas 4 följer senare efter cirka tre veckor, då de tolv lagen på ligans östra sida ska samlas i Toronto och de resterande tolv lagen från NHL:s västra grupp åker till Edmonton.

Sedan följer ett så kallat ”Play-in” för åtta lag på varje halva medan de fyra topplagen spelar en enkelserie för rankingen inför åttondelsfinalerna när Stanley Cup börjar.

 

LÄS MER: Ranking: 15 bästa spelarna i grundserien
LÄS MER: Klüfts rival gripen i stor prostitutionsskandal
LÄS MER: Magnus Hedman: ”Som att dina ben blir avhuggna”expressen

Related posts

lämna en kommentar