Linus Hallenius på väg tillbaka till Gif Sundsvall


Det var i slutet av december 2018 som det stod klart att Linus Hallenius skrev ett nytt femårskontrakt med Gif Sundsvall. Då hade han bland annat nobbat anbud från APOEL FC och Arsenal Tula. Anfallaren blev då Gif Sundsvalls bäst betalde spelare genom tiderna. Men bara drygt sex månader senare, i juni 2019, sålde klubben anfallaren till APOEL FC på Cypern, som betalade cirka tre miljoner kronor för 31-åringen. 

Anledningen till varför han såldes var Sundsvalls usla ekonomiska situation där klubben var nära att mista elitlicensen. Men tack vare försäljningen räddade Sundsvall elitlicensen, men åkte senare ur allsvenskan samma år och spelar 2020 i superettan. 

Sundsvall obesegrade i Superettan 

Där har laget inlett starkt, trots att man förlorat stora delar av startelvan från 2019. I går blev det oavgjort efter att hemvändande Pontus Engblom fixat kvitteringen till 1-1 mot Trelleborgs FF med sitt sjätte mål på fyra matcher sedan återkomsten. 

Resultatet stod sig matchen ut och därmed leder ”Giffarna” superettan just nu med åtta poäng på fyra matcher, där man vunnit två och spelat två oavgjorda.

Förhandlingar kan inledas inom kort

Nu kan klubben vara på väg att göra en drömvärvning. Enligt SportExpressens uppgifter har klubben nu försökt lösa externa finansiärer för att värva hem Linus Hallenius från APOEL FC. Den ekonomiska delen ska i princip vara i hamn och anfallaren ska överväga att flytta hem till Sundsvall, där han har hus. APOEL och flera andra klubbar på Cypern är beredda att släppa flera av sina spelare då de har drabbats hårt ekonomiskt på grund av Corona-pandemin. Samtidigt har det sedan en tid stått klart att mittfältaren Juanjo Ciercoles lämnar Sundsvall när transferfönstret öppnar igen. Spanjoren flyttar hem av personliga skäl och klubben och spelaren har kommit överens om att bryta kontrakt och där blir alltså Sundsvall av med en lönepost. Nyligen beslutade Fifa att skjuta på det allsvenska transferfönstret, som nu öppnar den 29 juli. 

Mycket talar för att anfallaren flyttar hem

Parterna lär inleda förhandlingar inom kort och det finns rätt mycket som talar för att Sundsvall lyckas med sin drömvärvning. Den här säsongen har Hallenius gjort sex mål på 14 matcher för APOEL och han har också spelat fem matcher för klubben i kvalet till Champions League och gjort ett mål och spelat fem matcher i Europa League. 

Linus Hallenius kom tvåa i allsvenska skytteligan 2018 då han gjorde 18 mål och har tidigare spelat i Genoa, Padova, Aarau, Lugano, Hammarby och Helsingborgs IF. 

 

LÄS MER: Succén fortsätter: ”Konstigaste målet vi kommer se i år”
LÄS MER: Sprickan: Därför lämnar stjärnan Manchester City
LÄS MER: Omgångens lag 5: ”Imponerar ofta – en av de bästa”

Alla allsvenska snackisar med Daniel Kristoffersson, Therese Strömberg och Philip Gaddexpressen

Related posts

lämna en kommentar