Här slår han till med storskrällen på V75 | Trav


Velvet Gio smällde till spets. Men hade inget att ge då upploppet nalkades. 

– Det syntes på Ulf Ohlssons kroppsspråk att han ville fånga upp Cyber Lane i starten, och det – och mer – lyckades han med, säger Daniel Olson i TV12. 

I stället gled Generaal Bianco, med hemmatränaren Peter Untersteiner i sulkyn, fram från rygg ledaren och vann enkelt. 

– Han valde rygg ledaren. Velvet Gio fick varva på måttlig 15-tid. Men han var seg redan inför upploppet. Generaal Bianco fick loppet och gjorde inget misstag. Han tackade och tog emot, säger Leon Hallén i TV12. 

Segerglädje

Hästens skötare, Erik Cederlund, bjöd på äkta segerglädje i TV12. 

– Han gör så jäkla bra lopp. Han var mycket förbättrad senast, och kändes riktigt bra idag också, säger hästens skötare Erik Cederlund.

– Nu var han riktigt som han var förut, det känns riktigt gött.

Hästen var bara spelat på 2 % på V75 – och en svårhittad skräll enligt TV12-studion. 

– Det var ett förbättrat intryck förra gången, men att han skulle ta det här steget och städa av det här gänget på V75 var långt borta för mig, säger Daniel Olson i TV12. 

”Uträknad för en månad sen”

Måldomarnämnden tittade en stund på löpningsfilmen. Detta för att titta på en situation i sista sväng där Generaal Bianco ”mötte” Ghazi B.R. i en kamp om andraspåret. Men måldomarnämnden valde att fria. 

Hästens tränare berättade även att det var nära att de gav upp på ”Generalen”.

– Det var riktigt härligt. För en månad sen var hästen nästan uträknad. Nu har han hittat formen igen och gjort två kanonlopp. Jag ändrade lite på träningsupplägg, och utrustningen också. Man ska inte ge upp i första taget, säger Peter Untersteiner i TV12.expressen

Related posts

lämna en kommentar