Armand Duplantis pappa fick inte se jättehoppet på Ullevi


Armand Duplantis, 20, gjorde sin andra tävling för säsongen när han kom till start i Bauhaus Jump Challenge på Ullevi. Och han flög högt.

Efter en strulig uppvärmning där han fick justera sin ansats från 20 till 16 steg började ”Mondo” hitta rätt i sin hoppning och till slut seglade han över 5,94 vilket inte bara är stadionrekord utan även världsårsbästa.

– Jag är inte riktigt i form just nu. Med tanke på det var det här helt okej, säger Duplantis med ett flin.

Tävlingen avgjordes utan publik, med idrottarna hade sina coacher på plats. Och mamma Helena var där för att stötta ”Mondo”.

Pappa Greg saknades dock.

”Det är galna tider”

Han är ansvarig för tekniken, medan mamma främst har hand om den fysiska träningen.

– Nej, han var inte här. Just nu får han inte komma in i landet. Vi får se… han vill komma hit, han vill alltid se mig hoppa och coacha mig. Men kan bokstavligt talat inte komma hit, säger Armand Duplants.

– Det är jobbigt för honom. Men allting är så osäkert just nu, vi får se hur allting slutar.

”Mondo”, Helena och lillasyster Johanna kunde åka till Sverige eftersom de alla är svenska medborgare. Men Greg blev kvar.

– Jag kommer att stanna här till september-oktober, tills det blir för kallt. Och jag hoppas att pappa kommer att kunna komma hit. Det är svårt att spekulera. Ena stunden hör man att restriktionerna ska lätta, andra stunden kommer det en ny våg och restriktionerna ska skärpas.

– Vi får se hur allting slutar.

Hur påverkar det din satsning att allting är så osäkert?

– Jag är väldigt måldriven. När jag har ett mål så gör jag allt för att nå det. Men nu… jag vet inte vad jag vill ha ut av den här säsongen. Det är nog första gången i mitt liv det är så. Jag vet inte vad det här är för säsong och vad som väntar. Det är så märkligt allting. Det är galna tider.

– Snart hoppas jag kunna sätta upp nya mål igen.

Efter lite strul så lyckades Khaddi Sagnia hittade rätt och vann på Ullevi i Göteborg.

Armand Duplantis har landat i Sverige. Nu väntar en sommar med golf, familjehäng och hård, hård träning. Här är en intervju från mitten av juni 2020.expressen

Related posts

lämna en kommentar