Allsvenskan 2020: Mikael Dyrestam: ”IFK hade varit drömmen”


Efter två signaler svarar Mikael Dyrestam. Han är mitt uppe i flyttpackningen efter att ha tillbringat de senaste 18 månaderna i grekiska Skoda Xanthi efter flytten från Kalmar FF. 

– Det har varit en minst sagt speciell situation, både ur ett privat perspektiv och med tanke på pandemin som härjat och härjar fortfarande. Vi gick från spel till månader av uppehåll, bara för att sen ladda om till nedflyttningsslutspel, och så blir det inget av det. Så ja, minst sagt speciellt, säger Dyrestam och utvecklar: 

– Jag fick ett förslag om att förlänga men valde att tacka nej. Samtidigt har jag fått väldigt bra erfarenheter på många olika sätt, så upplevelsen har allt som allt varit väldigt bra. 

Och vad händer nu?

– Jag och familjen flyttar hem till Sverige, så får vi ta det därifrån. Jag känner mig hungrig och sugen på att komma i gång så fort som möjligt, men det viktigaste är att helheten stämmer för oss alla, säger Dyrestam och fortsätter:

– Jag är verkligen öppen för de flesta alternativ. Prioriteten är dock att miljön, verksamheten och klubben man kommer till är organiserad, lugn och välfungerande på en nivå där jag kan behålla min landslagsplats. Jag kommer precis från den totala motsatsen. 

IFK Göteborg?

– Ja absolut, med tanke på att jag har tillbringat större delen av min karriär både som senior och junior där så kommer Blåvitt alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. De har hört av sig lite under våren, men tajmingen är bara en av många andra parametrar som ska stämma, säger Mikael Dyrestam.

Är landslagsman för Guinea

Tillsammans med Östersunds Aly Keita och förre MFF:aren Pa Konate spelar Dyrestam i Guineas landslag. Trion sällar sig till en del namnkunniga spelare, däribland Liverpools Naby Keita och Romas Amadou Diawara.

– I november mötte vi till exempel Mali och ligger bra till inför sluttampen av kvalet till Afrikanska mästerskapet. På fyra matcher behöver vi bara ta fyra poäng, så det ska nog gå att lösa. Till VM–kvalet har vi också en överkomlig grupp där Marocko är favorit. Det finns en oerhört talangfull generation på väg upp nu, så framtiden ser ljus ut. 

Det måste vara ganska olikt det man är van vid från Europa.

– Alltså… Det måste man uppleva på plats, att förklara funkar inte riktigt. Alla spelare och supportrar brinner så mycket för sporten och landet, vi får kärlek överallt där vi går, syns och rör oss – min och Alys bil blev omringad av massa glada barn på väg till flygplatsen, de ville ta foton, snacka… Tänk det och att sen komma hem till Grekland eller Sverige och bara vara ”random” person på gatan, säger Mikael Dyrestam och skrattar. 

TV: Irma Helins topp tre i allsvenskan

LÄS MER: ”Häftig upplevelse vara med i ett mästerskap”
LÄS MER: Därför hade VM 94-hjälten en AK4:a med sig till matchexpressen

Related posts

lämna en kommentar