Vad gör Gävle kommun åt trafikkaoset vid södra infarten?


Vi har nyligen fått presenterat för oss storskaliga planer på nya cykelvägar i Gävle och då även från Parkvägen till Ica Maxi och södra Hemlingby. Gott så, men det kommer ju inte på något sätt lösa det eskalerande trafikkaos som nu nästan dagligen visar sig i kilometerlånga köer längs Spängersleden, Söder och Österbågen och Södra Kungsgatan. Mängder av människor som ska hem eller till Hemlingby köpområde och alla långtradare som är på väg till och från Korsnäs och Skutskärs fabriker.

Den eminenta idén att dessutom bygga ett helt nytt bostadsområde i södra Hemlingby väcker ju frågan hur Gävle kommuns plan ser ut för att lösa detta dagliga trafikkaos. Hur kommer det att se ut inom något år när alla bostäder, skola, gruppboende och förskola är färdigbyggda och det dessutom tillkommit ännu fler varuhus i Hemlingby köpområde, Bauhaus är ju på väg redan och det slutar säkert inte där.

Hur ser tidplanen ut med en ny förbindelse mellan E4 och Riksväg 76, ska en sådan byggas och i så fall när? Hur länge ska vi ha kilometerlånga bilköer med enorm miljöpåverkan för miljön och alla närboende? Hur blir det till exempel med den nya förskolan där människor från hela Gävle ska hämta och lämna sina barn, gissar på att det kommer att bli sena kvällar för både barn och pedagoger på grund av bilköerna. Så bygg gärna fler cykelbanor, det är dock bara en kosmetisk förändring om vi diskuterar trafiksituationen vid södra infarten till Gävle….

Cyklistenarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar