Svetlana Gnezdilov gripen i prostitutionsskandal


Den före detta israeliska idrottskvinnan Svetlana Gnezdilov greps i måndags för att vara en av de huvudmisstänkta bakom en sex-trafficking skandal. 

Gnezdilov ställs in för rätta i Tel Aviv District Court under måndagen men nekar till alla anklagelser som gäller bland annat människohandel och skattebedrägeri, skriver Ynetnews. 

Efter långa spaningar genomförde den israeliska polisen ett tillslag i samarbete med skattemyndigheten och grep flera misstänka som har varit delaktiga i ett nätverk som har har opererat i städer som Givatayim, Ramat Gan, Petah Tikva och Ra’anana under flera år. 

Representerade Israel

Enligt Ynetnews rekryterades nätverkets offer genom reklam på ryskspråkiga webbplatser i Israel och utomlands med rubriken: ”Massörer anställs – höga löner”. Undersökningen fann också att nätverket annonserade sina tjänster på sexportaler på olika webbplatser.

Utöver Gnezdilov greps fem andra misstänkta för att ha deltagit i nätverkets operationer gällande prostitution. Nätverket misstänks också för penningtvätt. 

51-åriga Gnezdilov har tidigare representerat Israel i tre VM och två EM i friidrott. Under EM 2002 i München tävlade hon i sjukamp och ställdes då bland annat mot Carolina Klüft som då fick sitt stora internationella genombrott. 

 

LÄS MER: Carolina Klüfts hetaste duell: ”Det var ett hatmöte”

 

LÄS MER: Våldtogs: ”Vaknade naken på ett hotellrum”

 

LÄS MER: Patrik Sjöberg: ”Det hade kunnat gå åt helvete”expressen

Related posts

lämna en kommentar