Propulsion blev nervsnittad – Daniel Redén talar ut


Två dagar efter Propulsions seger i Elitloppet slog nyheten ner som en bomb när norska Trav og Galopp-nytt avslöjade att hästen blivit nervsnittad i USA. Ingreppet, som sänker hästens känsel i hovarna, är totalförbjudet i Sverige och övriga Europa. 

Ägaren Daniel Redén köpte hästen på en auktion i USA 2015 och skrev på sin hemsida om hur världen rasade efter att skandalen blev ett faktum.

Daniel Redén berättar om tunga tiden

”Jag har full respekt för regelverket och jag är den förste att ställa mig upp för en ren sport. Det är extremt viktigt att utredningen blir rätt och riktig och att Propulsions heder och prestationer inte faller bort på felaktiga grunder”, skrev Redén bland annat.

Nu har han också pratat ut om situationen.

– Det blev ju en ren knockout. I någon vecka där var det jävligt tungt och påfrestande mentalt. Jag fick lov att tänka att mina närmaste vet vem jag är, vad jag står och brinner för, då kändes det ändå bra efter ett tag. Vi har ett fantastiskt team i stallet som jag ska försöka att vara chef över, då går det inte att ge upp eller gräva ner sig. Vi vet vad vi gör, säger han till Aftonbladet.

”Försökt dela upp det i två fack”

Daniel Redéns personal har blivit påverkad av det som hänt.

– Det tog hårt på hela gruppen. Men we are back. Det känns som hela teamet blivit starkare tillsammans. Det känns jäkligt bra nu, oavsett vad som händer framöver. Vi är en sammansvetsad grupp och jag kan inte hylla min personal mer än jag har gjort. Alla bidrar till det här. Det har blivit extremt bra, vi hittar på mer saker tillsammans nu.

Nu väntar han på att Svensk Travsports utredning av Propulsion ska avslutas. Hästen har just nu startförbud.

– Jag har försökt att dela upp det i två fack i huvudet. Utredningen i ett fack, där kan jag inte göra mer, det får ha sin gång. Sen har jag ett helt företag och personal att stå upp för, vara en ledare och vi kör på nu.expressen

Related posts

lämna en kommentar