Ny tung förlust för Helsingborg i allsvenskan – föll mot Mjällby


Goda råd börjar bli vansinnigt dyra för Olof Mellbergs Helsingborgs IF. Inför torsdagskvällens match mot Mjällby stod de på noll segrar och noll gjorda mål så här långt i allsvenskan. 

Efter matchen står de kvar på noll segrar och noll gjorda mål. 

Dessutom sänktes de av en gammal bekantskap i form av Mamudu Moro. Moro gjorde matchens enda mål direkt i början av andra halvlek sedan Ravy Tsouka stått för en grov miss i sitt positionsspel som ledde till att Moro var onside. 

– Jag trodde att det var offside först men sen tror jag att Ravy är längre ner än resten av backlinjen. Men vi har också pratat om att stoppa inläggen. Vi får kolla mer på det, säger mittbacken Martin Olsson.

Helsingborgs IF alltjämt mållöst i allsvenskan

Det var annars en ganska jämn tillställning mellan lagen, där HIF hade något mer boll och ett par fina lägen. Precis i slutet av matchen fick skåningarna ett jätteläge att kvittera. Max Svensson tog emot ett inlägg mästerligt och avslutade direkt, men Marko Johansson stod för en stark räddning innan bollen rensades bort. 

Mjällby står i och med segern på sju poäng. HIF står kvar på ett men än så länge finns ingen anledning att ifrågasätta Olof Mellberg, tycker mittfältaren Mohammed Abubakari.

– Det är inte tränarens fel när det går fem matcher utan att vi gör mål. Vi spelare måste göra det bättre där ute på planen, säger Abubakari.

Han får medhåll av anfallaren Anthony van den Hurk.

– Jag vill inte rikta kritik mot någon annan än mig själv. Jag måste se mig i spegeln och fortsätta jobba hårt. Jag vet att jag kan mycket bättre än så här, säger van den Hurk.

Mellberg vill fortsätta

Olof Mellberg säger att det är upp till klubbledningen att avgöra om han fortfarande är rätt man att leda Helsingborgs IF trots den tuffa starten på säsongen. Själv har han inga tankar på att kasta in handduken.

– Just nu är jag bara otroligt besviken. Det är inte mycket mer analys än så. Det är så tätt nu, efter senaste matchen satt jag i bussen på vägen hem och började jobba med Mjällbymatchen. Det är så man får jobba nu. Men får se framåt. Men just i kväll är jag mycket, mycket besviken, säger Mellberg.expressen

Related posts

lämna en kommentar