Niko Ojamäki klar för Linköping – vann VM-guld med Finland


Linköping HC meddelar att man tar in forwarden Niko Ojamäki från Tappara inför nästa SHL-säsong och att han blir det sista nyförvärvet på positionen.

Ojamäki beskriver sig själv som en spelare som gillar att göra mål, jobba hårt, och har bra fart under skridskorna. 

– Jag är väldigt förväntansfull och ser fram emot nästa säsong. Jag har aldrig spelat utanför Finland så jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Sverige, säger Ojamäki till Linköpings hemsida.

Niko Ojamäki vann VM-guld med Finland

Niko Ojamäki berättar också att han diskuterat med både Jarno Kärki och klubbens general manager Niklas Persson innan han skrev på.

– Snacket med Niklas har varit bra och jag har kollat upp Linköping som stad på internet och jag gillar det jag har fått se, säger Ojamäki.

Ojamäki var med och tog Finland till VM-guld 2019 och är fortfarande regerande världsmästare eftersom det inte blev någon turnering i år.

– Naturligtvis en otrolig upplevelse. När man väl var där så gick allting väldigt fort och man fattade inte riktigt vad som hände. Men det är ett väldigt bra minne och någonting som jag kommer att uppskatta ännu mer efter karriären, säger han.

Ojamäki gjorde 19 mål och 16 assist på 60 matcher för Tappara den senaste säsongen. Kontraktet med Linköping är skrivet över två säsonger.expressen

Related posts

lämna en kommentar