Martin Strömbergsson stängs av resten av säsongen


I mitten av juni berättade Östersunds FK:s målvakt Aly Keita i ÖFK-podden om hur han utsatts för rasism av en domare under en allsvensk match.

– Sluta prata. Gå tillbaka till ditt mål så att de kan kasta bananer på dig, berättade Keita att han fått höra.

Domaren i fråga, Martin Strömbergsson, stängdes därefter av från att döma allsvensk fotboll och varit föremål för en utredning från svenska fotbollförbundet.

Nu meddelar förbundets domarkommitté att utredningen är avslutad och har lett till ett beslut.

Martin Strömbergsson stängs av 2020

– Martin Strömbergsson bedyrar att han inte haft några rasistiska avsikter med det han har sagt. Vi har ingen anledning att betvivla detta, men anser ändå att det är ett mycket olämpligt uttalande, och att det måste vara uppenbart att det kan uppfattas som kränkande. Utifrån det som har skett är det inte lämpligt att Martin Strömbergsson dömer några matcher i förbundsserierna under återstoden av 2020, säger domarkommitténs ordförande Peter Ekström i ett pressmeddelande.

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand:

– Det känns bra att vi grundligt har utrett händelsen och talat med alla inblandade – det gör att vi känner oss trygga i vår bedömning. Det är bra och viktigt att Aly Keita berättat om sin upplevelse. Vi måste våga prata om dessa frågor inom svensk fotboll.expressen

Related posts

lämna en kommentar