Invandrare välkomnas med S-märkt offerkofta


SLUTREPLIK. Socialdemokraternas Daniel Castro verkar inte vara intresserad av att se konsekvenserna av vårdslösheten i täta folksamlingar och våldsverkare som utnyttjar protester. 

Istället för att adressera problemen väljer han att falla tillbaka på samma gamla socialdemokratiska skåpmat som hörts i åratal. 

Men att efter sex år i regeringsställning skylla sina egna politiska tillkortakommanden på alliansens skattesänkningar visar bara hur ihålig den egna politiken är.

Sopar problemen under mattan

Förorten står inför allvarliga problem. Dödskjutningar och sprängningar förvärras år efter år, jobbklyftan mellan inrikes och utrikes födda ökar och var tredje utrikes född klarar inte gymnasiebehörighet. 

Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att utvecklingen går i helt fel riktning. Inte heller för att inse vilka grupper det är som får betala det högsta priset.  

Samtidigt verkar Socialdemokraterna mer intresserade av att sopa problem under mattan i stället för att ta tag i dem.

Krafttag mot gängen förhalas och fördröjs

Utbildningsministern firar ”ett styrkebesked för svensk skola” efter PISA-resultat som fuskas fram genom att exkludera invandrarungdomar. 

Löften om EU:s lägsta arbetslöshet försvinner plötsligt när det blir uppenbart att Sverige har den sämsta utvecklingen av arbetslösheten i hela EU. 

Krafttag mot gängen förhalas och fördröjs tills en yrvaken Socialdemokrati mumlar om att ”vi såg det inte komma”. 

Ihålig klasskampsretorik

Regeringens katastrofala integrationsmisslyckande kan inte slätas över av ihålig klasskampsretorik och identitetspolitik, men socialdemokraternas Daniel Castro försöker sitt bästa. 

Som replik till min artikel om konsekvenserna av täta folksamlingar under en pandemi och våldsamma protester adresserar han inte frågan, utan återkommer till samma gamla skåpmat om alliansens skattesänkningar och privatiseringar.  

Trots att coronapandemin slagit som hårdast mot förorten ser han inte problemet med att tusentals personer samlas i täta folkmassor. 

Ställer grupper mot varandra

Expressen visade den 28 juni hur särskilt utsatta områden såsom Rinkeby, Fittja, Tensta och Husby har drabbats hårdast. 

Trots att våldsverkare begick skadegörelse, plundring och våld så är det klasskampen som står i fokus för Castro. 

Vänsterns identitetspolitik och klasskampsretorik som Castro skriver under på ställer grupper mot varandra och skickar budskapet till unga att misslyckanden i livet beror på rasistiska strukturer bortom deras makt.

Barn till invandrare ska förväntas tala svenska lika bra som sina andra klasskamrater

Men den offerkofta ni erbjuder är i själva en tvångströja som gör det svårare för unga i förorten att lyckas. 

De ska inte ses som en mindre kapabel grupp som behöver specialbehandlas, deras ansträngningar ska bedömas utifrån samma måttstock. 

Det börjar redan i förskolan med att barn till invandrare ska förväntas tala svenska lika bra som sina andra klasskamrater.  

De låga förväntningarnas rasism

Både sopandet under mattan av förortens problem och de låga förväntningarnas rasism måste få ett slut.

Problemen i våra förorter är en konsekvens av ohållbar migration, misslyckad integration och ett daltande med grov kriminalitet. 

Lyft på mattan nu och möt problemen i stället för att än en gång vakna upp för sent.

 

Av Arin Karapet (M)

Riksdagsledamot

LÄS MER: Förstår inte M varför folk är så upprörda?`
LÄS MER: Vi är många som fått en tuff start – det är inte rasism
LÄS MER: Hamid Zafar: De låga förväntningarnas rasism är förödande för skolanexpressen

Related posts

lämna en kommentar