Hamburgsspelaren Bakery Jatta misstänks för brott


Den här historien tar sin början 2015. Då anländer Bakery Jatta till Tyskland från Gambia. Han får då, som 17-åring, uppehållstillstånd och har blott ett år senare spelat till sig ett proffskontrakt med Hamburger SV, då i Bundesliga. 

Men i slutet på förra sommaren kom tidningen Bild över dokument som gör gällande att Bakery Jatta vare sig heter Jatta eller är 22 år gammal. I stället ska han enligt Bild heta Bakary Daffeh och vara drygt 2,5 år äldre än vad han påstått. I samma veva avslöjade Der Spiegel att HSV känt till att Jatta spelat under falsk identitet i flera år. 

Flera klubbar som förlorat mot Hamburg under året skickar in protester till det tyska fotbollsförbundet som utreder saken, men säger sig inte finna några bevis för att anklagelserna mot Jatta stämmer. 

Jatta själv kommenterar saken på Instagram och säger att han är utsatt för en häxjakt. 

Hamburgstjärnan misstänks ha fejkat sin identitet

Senare under hösten 2019 så börjar åklagarmyndigheten i Hamburg att utreda saken, men därefter blir det väldigt tyst. Under säsongen har Jatta varit ordinarie i det Hamburg som slogs om att gå upp till högstaligan på nytt, men som föll på ett par usla resultat i säsongavslutningen. 

Och nu har det börjat hända saker igen. 

Bild skriver nu att polisen under natten mot torsdagen genomför en husrannsakan i Jattas hem och beslagtagit bland annat surfplattor och mobiltelefoner. 

Nana Frombach, talesperson för åklagarmyndigheten i staden, säger till tidningen att Jatta misstänks ha ljugit om sin identitet för att få uppehållstillstånd i Tyskland. 

”I ett år har det funnits misstankar om att HSV-stjärnan Bakery Jatta, 22, egentligen är Bakary Daffeh, 24. Är det nu sanningen kommer ut?”, skriver Bild. 

Hamburger SV säger till Bild att de tror på Jatta och kommer att stötta honom genom det här. Jattas advokat vill inte kommentera saken i nuläget. expressen

Related posts

lämna en kommentar