Gunde Svan får kritik för reklamfilmerna med Preem


Den tidigare skidstjärnan Gunde Svan går i reklamfilmer runt i skogen och berättar hur Preem gör bensin och diesel av restprodukter från skogen.

Reklamen kritiseras av Konsumentverket som anser att de kan leda konsumenter till att tro att Preems drivmedel är bättre för miljön än var de egentligen är. Och menar att produkter från skogen bara är en tillsats i drivmedlet.

– Det beror på hur kunnig man är kanske. Jag tycker att Preem har varit extremt noga med vad som skulle förmedlas och det är nog Preem som ska svara på det här. Men det är klart att det är viktigt att som konsument ska du förstå exakt, fast du inte är så kunnig då, säger Gunde Svan till DN om kritiken.

”Vi måste försöka göra det vi kan”

Preem har storsatsat på att marknadsföra sina drivmedel som miljövänliga.

– Jag har resonerat som så, i och med att jag själv bor på landsbygden, att vi måste ställa om, men jag är inte så naiv att jag tror att det går på en natt utan vi måste börja någonstans. Vi måste försöka göra det vi kan för att börja, och det fort, säger Gunde Svan om valet att vara med i filmerna, till DN.

– Det är lite som med träningen, man blir inte världsmästare av att träna två veckor utan man måste hålla på ganska länge för att kunna få till en förändring.

 

LÄS MER: Beskedet: Guldhjälten försvinner från C More efter tio år
LÄS MER: Gunde Svan: ”Petter Northug såg ut som en liten skolpojke”
LÄS MER: Våldtogs av ung kvinna: ”Vaknade upp naken på ett hotellrum”expressen

Related posts

lämna en kommentar