Gjorde succé – nobbade toppklubbarna: ”Rätt” | Elitettan


Inför förra säsongen skrev amerikanskan Hayley Dowd på för Morön, nykomling i Elitettan.

Hon hade redan hunnit med en sejour med Sandviken i division 1 och avslutat säsongen 2018 med nio matcher och sju mål för Ljusdal i Elitettan.

I Morön blev succén ännu större. Dowd vann skytteligan i serien med 33 mål på 26 matcher 2019.

– En stor framgång, jag hade aldrig haft en sådan säsong. Jag fick spela på min rätta position och var väldigt trygg i laget. Jag kände att de litade på mig och trivdes väldigt bra, säger anfallaren.

I takt med framgångarna började lag från högre divisioner ringa. Ett flertal klubbar i Damallsvenskan visade exempelvis sitt konkreta intresse.

Hayley Dowd valde trots det att förlänga med Morön.

– Jag ville inte flytta vidare efter ett år, det kändes rätt att stanna och se vad vi kan göra, säger hon om beslutet.

– Chansen att spela i en högre liga lockar alltid, men ett år här var inte tillräckligt. Vi ska sluta högre upp i tabellen än i fjol. Som vi spelat nu har vi tagit match för match, tagit tre poäng och då kan allt hända.

Direktsänd seriefinal mot AIK

Moröns start har imponerat och laget har fyra raka segrar – precis som topptippade AIK.

De lagen möts på söndag, en match som går att se på SportExpressen Play med start 14.00.

– AIK är en stor klubb i Stockholm och Sverige. Jag rankade dem högt förra året och när jag tittade på serien i år så kändes det som AIK är laget man ska försöka slå. Förra året dominerade de mot oss så jag ser fram emot att få en chans att tävla mot dem lite mer, säger Hayley Dowd.

Vad tror du på för typ av match?

– En bra match där jag tror båda lagen vill gå framåt, så det kan bli en del mål även om båda lagen är starka defensivt också. Jag kan inte så många namn i AIK men jag har sett höjdpunkter på deras mål och de har varit högklassiga. 

Fjolårets skyttedrottning är uppe i delad skytteligaledning (fem mål) med AIK:s Adelisa Grabus, Alingsås Ina Österlind och lagkamraten i Morön Katrina Guillou.

Tre av målen kom i 7-0-segern mot Sunnanå senast.

– Den matchen behövde jag för att göra lite mål. Så länge vi vinner bryr jag mig inte, men det var viktigt att få upp självförtroendet hos mig och laget. Vi har spelat bra lagförsvar och nu fick vi till slut göra en del mål, säger Hayley Dowd.expressen

Related posts

lämna en kommentar