Dramatiska avgörandet när Göteborg slog AIK på Ullevi


Det vankades stormöte på Gamla Ullevi när AIK gästade IFK Göteborg. Minuter innan avspark tvingades Rikard Norling till målvaktsbyte när Jakob Haugaard skadade sig under uppvärmningen och in kom i stället Budimir Janošević. 

Hemmalaget hade ett par lägen att spräcka nollan men utan att lyckas sätta dit bollen. AIK pressade på genom bland annat Henok Goitom men matchen såg ut att gå mot oavgjort. 

Fram till matchminut 90. 

Abraham: ”Den var inne, helt klart”

Då kom Emil Holm med inlägg som Janošević inte kunde få kontroll på bollen styrdes sedan in i mål av AIK-försvarare. 

Sargon Abraham var inblandad i det sena avgörandet och efteråt var han helt säker på att bollen var inne. 

– Den var inne, helt klart. Jävligt skönt är det, säger Abraham. 

Rikard Norling var förstås besviken efter det sena avgörandet. 

– Vi har kämpat hårt den här matchen. Vi får till det hyfsat i första, men sedan i andra så tycker jag att vi blir svagare, svagare och svagare allt eftersom. Jag lyckas inte bryta det negativa, sedan ett mål som ingen vet om den är inne eller inte. Det är symtomatiskt för fighten. Svårt för mig att lägga vikt på om den är inne, säger Norling.

Även AIK:s lagkapten Henok Goitom var besviken.

– Surt. Andra matchen i rad som vi tappar i slutet. Hade vi tagit seger i förra matchen och kryss mot Blåvitt är det en okej inledning, nu blir det en negativ spiral, säger han.

Sebastian Larsson var fåordig, besviken och iskall efter slutsignalen.

– Analysen (av den här matchen) ska jag tänka på noggrant innan jag säger något. Som ni säkert märker ska jag tänka igenom saker och ting innan man säger för mycket, så att jag säger rätt säker. Vi alla vill bli bättre. Vi alla vill ha fler poäng än vad vi har. Då får man vara noggrann, säger han och fortsätter:

– Jag tycker bara att ibland har man känslan: ”Säg inte för mycket, tänk efter”. Det är ungefär den känslan jag har nu. Trist för er.

”Känns att den är inne”

Poya Asbaghi: 

– Tycker vi borde gjort ledningsmålet i första, jag tänker på Kharaishvilis läge och det kändes surt att vi inte fick dit den. AIK jobbar in sig efter det och det blev hyfsat jämt. I halvtid pratade vi om att vi gjorde det bra, att vi skulle attackera mellan AIK:s mittbackar och fick till presspelet mer. Vi tryckte ner AIK till slut och det var jäkligt skönt för oss att vinna samt hålla nollan.

Är du säker på att bollen är inne?

– En vinkel ser den ut och vara inne, och en annan är den inte inne. Det känns att den är inne, säger Asbaghi. expressen

Related posts

lämna en kommentar