CAMPINGKOLLEN: Svårt att hitta en barnvänligare camping än Rullsand


Inte långt från Dalälvens utlopp i Gävlebukten breder Mellansveriges Riviera ut sig. Det är vackra sandstränder som är flera kilometer långa, men olikt sin fransk-italienska idol är Rullsand ett lugnare ställe. Målgruppen är nämligen barnfamiljer och äldre. Visst kan det bli lite skrikigt då och då, men något hålligång eller busliv är inte att tala om.

I år är det dessutom lugnare än någonsin. Vanligtvis (läs: pandemifria somrar) uppträder en trubadur tre gånger i veckan. Men i år är den underhållningen inställd. Därmed fick Campingkollen inte uppleva någon skönsång i skymningen.

Men det är inte heller det som är Rullsands styrka. Campingen lämpar sig mer för den som uppskattar natur och havsbad. I det omkringliggande naturreservatet breder kalkrik tallskog ut sig med naturstigar för den friluftsintresserade. Undertecknat fann – helt oväntat – en mystisk trollskog under sitt besök!

För den badsugne finns Rullsandsstrand och Brämsandstrand, båda sandstränder med bekvämt avstånd till kiosk och restaurang. För småbarnsfamiljer är Rullsandstrand att rekommendera på grund av att det är långgrunt.

För den som gillar att bada naken finns även ett nudistbad en bit bort. Värt att påpeka är att det sköts av länsstyrelsen och inte campingen.

Men vår fyrbente vän då? Lugn, längst ut på udden finns ett omtyckt hundbad som är flitigt besökt.

Förutom bad och friluftsliv finns det inte så mycket mer att göra på campingen. På hemsidan marknadsförs minigolfen som extra populär. Oss minigolfs-entusiaster emellan så imponerar den inte. Anledningen är att det är för få hål och alldeles för oinspirerade banor.

Det finns även lekplatser och volleyboll, men utöver det inte så mycket mer.

Om tristessen blir för stor finns alltid Furuviksparken en halv mil bort.

Om maten går att säga mycket, men efter vad Campingkollen uppsnappat ska den vara av god kvalité och variation – dock får den se sig besegrad av campingens storsäljare: glassen i alla dess former.

Innan vi avrundar är det värt att nämna parkeringsavgiften på 45 kronor. Den retar nog några, undertecknat inkluderat, men Rullsands camping är långt ifrån enda campingplats att ta ut parkeringsavgifter.

Trots en härlig falsk sommardag – vädret gick från klart och varmt till molnigt och blåsigt inom loppet av en timme – var det lagom mycket människor på campingen. Vid de varmaste av sommardagar är det nog packat. Då flockas barnfamiljerna längst med kustremsan.

Rullsands havsbad och camping:

Miljö: 5

Sysselsättning: 3

Faciliteter: 3

Totalbetyg: 11 av 15

Totalbetygets betydelse:

1-5: Rekommenderas ej

6-7: Nja

8-9: Rekommenderas

10-13: Rekommenderas varmt

14-15: Besök nu!arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar