Aimar Sher och Kalle Björklund felfria


Minusmålskillnad, två förluster och bara en seger. Nyförvärv som inte riktigt hittat in i spelsättet, nyckelspelare från i fjol som inte hittat formen och gulddrömmar som plötsligt såg avlägsna ut nerifrån tolfteplatsen. 

Det var så Hammarby kom till den här omgången.

Varberg? Fulla av självförtroende och tvåa i tabellen efter att ha chockat allsvenskan genom att bara vara sig själva. 

När lagen ställde upp mot varandra gjorde de båda det med roterade startelvor. Vad gäller Varberg ingick det förmodligen i planen, för det är så de har agerat hittills i allsvenskan. Ut med nio här, rotera sju där, ta poäng ändå, vem ska ens sätta stopp för det? 

Hammarby, trots allt.

 

Att Hammarby kom till spel med Kalle Björklund i backlinjen och Aimar Sher på mitten handlade nog om en blandning mellan att de var tvungna och att de kände sig tvungna.

Å ena sidan på grund av sjukdom och avstängning, å andra sidan på grund av att det är ett tajt spelschema och de har inte riktigt har hunnit hitta en formel som fungerar än. De behövde helt enkelt testa någonting nytt, och visst kommer de behöva det de fick ut av det även fortsättningsvis?

Sher slog fina passningar diagonalt över planen, drev fint in i straffområdet och gav oss ett delikat smakprov på vad han kommer att kunna erbjuda i form av allsvenskt spel framöver. 

Medan många av Bajenspelarna har sett ut att inte riktigt veta vad de ska göra under de första fyra matcherna visste både han och Kalle Björklund precis vad de skulle göra hela tiden här.

Och det är goda nyheter för ett Hammarby där det hade börjat viskas om kris redan efter bara några omgångar.

 

Det har så klart inte funnits någon anledning överhuvudtaget för dem att vinka hejdå till vare sig guldjakt eller Europaplats efter bara ett par matcher. Det är inte direkt en skiktad tabell efter fyra omgångar, om vi säger så. 

Men mot Varberg var det oavsett vad viktigt att vinna. 

Och de höll i bollen, vann frisparkar och avslutade. Sin vana trogen den här säsongen inte särskilt ofta på mål, men bollen gick till slut in där ändå.

Innan halvtidsvilan fick Dennis Widgren in bollen i straffområdet. Där kunde Gustav Ludwigson peta in 1-0 på ett misstag av försvarande spelare efter att han själv inte klarat av att ta emot bollen.

Det var inte så vi trodde att Hammarby skulle näta i år, men när Alexander Kacaniklic skjuter över och Muamer Tankovic sätter bollen vid sidan om målramen tar de så klart vad de får. 

 

Mot Varberg fick de till slut med sig tre poäng för första gången sedan premiäromgången, men Hammarby söker fortfarande efter sig själva. På det sätt som allsvenskan och många av dess lag ser ut så här långt i år har man nog tid att vara lugn och slipa vidare ett tag till innan man jagar upp sig alldeles för mycket.

Men med neutral målskillnad, sju poäng och ett av allsvenskans lägsta antal skott på mål efter fem matcher har de en ganska bra bit kvar för att leva upp till den guldkandidat som många av oss, och i ärlighetens namn förmodligen de själva också såg dem som inför säsongen.expressen

Related posts

lämna en kommentar