Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback för Milan mot SPAL


Med 26 minuter fick Zlatan Ibrahimovic hoppa in för att ta sig an SPAL för första gången, i ett läge han nog inte förväntade sig. 

SPAL hade skaffat sig en 2-0-ledning i den första halvleken, men även åkt på ett rött kort. Milan tryckte på och tryckte på för en reducering, förgäves. Då ställdes hoppet till svensken som hoppade in i stället för Ante Rebic. 

Och med Zlatan på plan så började Milan satsa mer på ett inläggsspel med 38-åringen som referenspunkt i anfallet. 

Till slut kom reduceringen, men inte från Zlatan. 

Ett misslyckat inlägg hittade fram till Rafael Leaõ som iskallt placerade in 1-2-målet med strax över tio minuter kvar att spela. 

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid fick Zlatan chansen att kvittera på frispark i ett bra läge. Han stegade upp och gick på kraft, men bollen tog i muren och gick ut till hörna. 

SPAL såg ut att kunna rida ut stormen. Men icke. 

Med bara nån minut kvar blev Francesco Vicari otursgubbe för SPAL när han stod för ett spektakulärt självmål där han helt ohotad slog in ett inlägg i egen bur och skänkte Milan en poäng. 

Zlatan tillbaka efter skada – första matchen på 115 dagar

Det var den 25 maj som Ibrahimovic gick av skadad från en träning. Dagen efter bekräftade Milan att det rörde sig om en skada på vadmuskeln i höger ben.

Sedan förra veckan har den 38-årige anfallaren, som hittills missat två ligamatcher, varit tillbaka i träning med laget. Han hade inte spelat sedan 1-2-förlusten mot Genoa den 8 mars. 

– Ibrahimovic gör bra ifrån sig. Han är ett lejon, alltid hungrig. Om han tränar i kväll som han gjorde i går – och han ger mig ett ”okej” – så kan han kallas till morgondagens match, sade Milans tränare Stefano Pioli till Milans egen tv-kanal under måndagen.

Ibrahimovic har hittills stått för tre mål på sina åtta matcher i Milan i år.

Milan ligger sjua i Serie A med nio omgångar kvar att spela. Tabellen toppas av Juventus.expressen

Related posts

lämna en kommentar