Rasmus Lauritsen målskytt för både Norrköping och Elfsborg


I sina fyra första matcher visade IFK Norrköping prov på offensiv, effektiv och målglad fotboll. Mot Elfsborg visade de prov på hur man bäst missar drömlägen. 

Christoffer Nyman frispelades och ensam med målvakten dunkade han bollen utanför. 

Sead Haksabanovic frispelades och hade en hel ensam planhalva att springa på, men såg ut att vänta in sin 22-årsdag och han skott kunde täckas ut av en hemspringade Elfsborgsförsvarare. 

I stället, helt mot hur spelet såg ut, var det gästerna från Borås som tog ledningen. 

Lauritsen frälste IFK Norrköping

Johan Larsson fick bollen på högerkanten och skickade in bollen mot straffområdet. Bollen touchade först på en täckande IFK Norrköpingspelare och sedan även på Rasmus Lauritsen inne i boxen. Bollen styrdes mot mål och Isak Pettersson kunde inte nå den. 

1-0 Elfsborg. 

– Jag frågade domaren om jag inte kunde få målet men han sa att han inte är med och beslutar om det, så jag tror att det blir ett självmål tyvärr. Men det var kul att kunna få vara med och bidra lite, säger Larsson. 

I sin senaste match, mot Östersund, hämtade Norrköping upp sig från underläge två gånger om. Här lyckades de igen, efter väldigt många försök, inte minst från tidigare nämnde Nyman.  

Vem som till slut nätade? Lauritsen. 

I slutsekunderna av matchen knoppade Lauritsen, som höll på att bli ”syndabock”, in 1-1 och räddade en poäng till hemmalaget. 

– Det är kul att göra mål, det ger oss en poäng också, men det är så klart ännu roligare efter att man har haft en del i deras mål, säger Lauritsen. 

Vad säger du om alla era missar?

– Det är svårt att förklara. Det är inte så enkelt att göra mål på alla chanser, vi har varit väldigt effektiva i de andra matcherna och i dag saknar vi lite kvalitet. Det kändes som att vi var nära, vi träffade ju målet. 

Johan Larsson om straffsituationen

Johan Larsson om att Elfsborg tappade i slutet: 

– Det är jättesurt så klart. Jag ska inte stå här och säga att vi var bolldrivande och hade de flesta lägena i matchen, men så klart, leder du i 93:e minuten är det klart du önskar en trepoängare. Och så får vi en straff som blir bortdömd igen, säger Johan Larsson. 

Vad säger du om den situationen? 

– Jag sitter ju precis där i linje, det är klart jag ser att bägge drar, jag ser att Marokhys tröja hänger på bröstet och det känns inte fel, jag förstår om man sitter längre bort att det ser ut som att Marokhy faller och drar ner honom. Men ser fjärdedomaren någonting vi inte ser så får man köpa det, men det är klart jag önskar att vi hade fått en straff och 2-0 där. Då är det tre poäng hem till Borås.  expressen

Related posts

lämna en kommentar