Oskar Lindbolms glädjebesked – är cancerfri


Det var i december förra året som den tunga nyheten kom. Oskar Lindblom hade drabbats av cancer och tvingades avbryta säsongen med Flyers för att starta rehabiliteringen. 

I juni i år var Oskar Lindblom tillbaka på is och sågs träna med laget. Bilder spreds på sociala medier på honom med ett leende. 

Nu har Philadelphia Flyers lagt upp en video på NHL-stjärnan där han ringer in en klocka efter en avslutad, och lyckad behandling. En gammal tradition som länge funnits i USA. 

I den känslosamma videon tar Oskar Lindblom fram en present (en Flyers-tröja) till sjukhuspersonalen som en uppskattning av det jobbet de har gjort för honom under den svåra tiden. 

Tackar läkare

”Det är en fantastisk känsla när jag ringde i klockan i dag. Jag kan inte ens beskriva hur tacksam jag är för alla läkare, sjuksköterskor och alla andra som har hjälpt mig de senaste sex månaderna”, skriver Lindblom på Instagram. 

”Min kärlek är cancerfri”, skriver flickvännen Alma Lindqvist.

Senare under torsdagskvällen publicerade Philadelphia Flyers en längre intervju med 23-åringen.

– Jag kan inte förklara hur jag känner nu. Det är som om det vore julafton. Jag ser fram emot att få ett normalt liv igen. Det har varit tufft men alla har verkligen stått bakom mig och visat sitt stöd. Jag är bara glad att jag lever, säger svensken och fortsätter: 

– Vi får se vad som kommer hända härnäst. Jag har inte planerat något. Jag ska bara försöka ta mig tillbaka.  

Oskar Lindblom utsågs som årets forward i SHL säsongen 16/17 med Brynäs. Han var även med i Tre Kronors trupp som spelade VM i fjol. 

Den här säsongen har det blivit 18 poäng (11+7) på 30 matcher för den unge svensken. 

https://twitter.com/NHLFlyers/status/1278742954736320512

expressen

Related posts

lämna en kommentar