Orimligt lång väntetid på pengar från Alfakassan


Hur kan det vara rimligt att det ska behöva ta 10–12 veckor innan man får ersättning från Alfakassan, trots att allt underlag är inskickat? På frågan hur man ska kunna betala hyra och övriga räkningar var svaret att de inte bedriver någon ekonomisk rådgivning.

Alla människor, och särskilt unga, har inte stora besparingar som de bara kan plocka fram när de blir arbetslösa. Att det kan vara en viss väntetid kan jag ha förståelse för, men tre månader kan inte vara rimligt!

Trodde a-kassa fanns för att kunna klara det nödvändiga i vardagen, för att inte behöva söka socialhjälp eller låna av släktingar. Att dessutom bli otrevligt  bemött av någon som saknar förståelse för att det är stressande nog att vara arbetslös, utan att också behöva oroa sig för att inte ha pengar till hyra och mat, är inte vad människor behöver i den situationen.

Ellenarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar