Milla och Astrid tävlar om plats hos F1-stallet Ferrari


Milla Sjöstrand, 12, och Astrid Almlöf, 14, har chans att få en plats hos Ferraris juniorprogram. De är nämligen två av 20 tjejer som valts ut till Girls on Track – Rising Stars, ett initiativ för att hitta de duktigaste tjejerna i sporten och sedan hjälpa de på vägen.

– Det är en så sjukt stor möjlighet för mig. Allt är så sjukt, jag har inte förstått det än. Det ska bli kul, nu har jag planerat att bli uttagen, men även om jag inte blir det kommer jag ha jättekul där och lära mig mycket. Det blir en så stor möjlighet för mig, säger Astrid Almlöf.

Nu väntar uttagning i Frankrike i oktober och efter det är det ytterligare utslagstävlingar. Innan det till sist bara finns en vinnare kvar.

Ålderspannet mellan tjejerna är stort och 12-åriga Milla Sjöstrand kommer ställas mot 16-åringar. Men det är inget som skrämmer henne.

– Jag tar allting som en utmaning. Jag ser inget som omöjligt. Det här är jättestort och det ska bli sjukt kul att göra, säger hon.

”Killarna blir lite extra sura när man slår dem”

Milla har precis börjat köra med den större modellen av gokart i år.

– Det blev roligare eftersom det blev snabbare och det är en större utmaning. Det är roligare helt enkelt.

De båda tävlar i dag i karting, som gokart fast snabbare, och ställs mot både killar och tjejer.

Hur är det att vinna mot killarna?

– Det är alltid lite skönt, man märker att de blir lite extra sura när man slår dem. Men det är faktiskt ganska många tjejer som kör nu också, det är kul, säger Astrid Almlöf.

Vad betyder den här möjligheten för tjejerna inom sporten?

– Just nu finns det till exempel ingen tjej som tävlar i formel 1, vilket jag tycker är jättetråkigt. Jag tror verkligen det här kan göra så vi får en liten knuff till att komma så långt. Jag tror absolut det kan göra stor skillnad, säger 14-åringen som snart fyller 15.

LÄS MER: ”De är inte vana att se en tjej köra ifrån dem”
LÄS MER: Fångad av Youtube – här lyfter han svenskt rekordexpressen

Related posts

lämna en kommentar