Henrik Larsson tog hjälp av psykolog efter broderns bortgång


Henrik Larsson lämnade Helsingborg förra sommaren på grund av verbala påhopp och hot på sociala medier. 

Därefter har det spekulerats mycket kring ”Henkes” framtida jobb. I slutet av maj kom holländska De Telegraaf med uppgifterna om att Henrik Larsson blir ny assisterande tränare i sin gamla klubb Feyenoord, men något officiellt besked har inte kommit. I podcasten The lockdown tactics bemöter Henrik Larsson ryktena – och berättar att han längtar ut till de stora europeiska klubbarna på nytt.

– Men tiden får avgöra om det blir så, säger han.

Henkes bror gick bort 2009

I podcasten pratar han även om stoltheten över sonen Jordans karriär, hur orättvis han tycker jämförelsen mellan honom och Jordan är, samt om sorgen efter sin brors bortgång 2009.

– Det händer saker som du inte kan kontrollera. När jag bodde i Skottland gick min bror på droger. Att veta det och sedan gå in på planen och prestera vecka in och vecka ut var inte enkelt. Han tog till slut en överdos och pressen mina föräldrar kände över det… De var oroliga varje kväll. Jag pratar fortfarande om det med min fru. 

I SportExpressens intervjuserie ”Klara möter” från sommaren 2019 berättade Larsson att han tänker på sin bror dagligen.

– Det är tufft eftersom det ändå känns någonstans att vi saknar en när vi sitter på julen, eller när vi har någon annan högtid eller kalas. Jag ser hans barn växa upp, det är tufft.

”Bra att gråta”

I podcasten berättar Larsson nu att han sökte hjälp hos en psykolog efter sin brors död och han trycker på vikten av att våga berätta när man mår dåligt.

– Jag gick och pratade med en professionell (psykolog) efter att min bror hade gått bort. Jag hade en period där jag inte mådde bra. Jag hade många frågor och min fru sa att jag skulle gå och prata med någon för att reda ut saker. Jag gick till en psykolog och pratade om saker och mådde mycket bättre efter det. Det är viktigt att prata om hur man mår, om det betyder att du gråter, det är bra. Du känner dig lättad då, även om det är tuffa saker du pratar om.expressen

Related posts

lämna en kommentar