Författaren Beate Grimsrud är död


Den norska författaren, dramatikern och regissören Beate Grimsrud är död.

– Beate hade en egen blick för sådant som andra inte såg. Hon kunde upptäcka saker som gick andra förbi, säger hennes svenska förläggare Charlotte Aquilonius.

Den norska författaren, dramatikern och regissören Beate Grimsrud har avlidit vid 57 års ålder, skriver den norska nyhetsbyrån NTB. Beate Grimsrud föddes 1963 i Bærum, men har sedan 1984 varit bosatt på Södermalm i Stockholm, och skrev både på svenska och norska.

– Norge har förlorat en stor författare. Som förlag har vi även förlorat en kär vän. Vi kommer att sakna de långa samtalen, rösten i telefonen och det vakna intellektet, säger redaktionschefen för norsk skönlitteratur på förlaget Cappelen Damm, John Erik Riley, till NTB.

Beate Grimsruds svenska förläggare Charlotte Aquilonius på Albert Bonniers förlag säger till TT att författaren hade en alldeles egen blick.

– Beate hade en egen blick för sådant som andra inte såg. Hon kunde upptäcka saker som gick andra förbi. Och mitt i allvaret – hennes böcker kretsar ju ofta kring det existentiella – hade hon humorn i bakfickan, säger hon.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar