Don Fanucci Zet vinner sprintermästaren – på ny svensk rekordtid


Don Fanucci Zet och kusken Örjan Kihlström vann försöket på ett relativt bekvämt sätt. Efter loppet var Kihlström självsäker.

– Det är onödigt att vinna med mer än vad som behövs, sa han då.

I finalen blev det ett hårt lopp med ett starkt startfält. På upploppet försökte tvåan Guzz Mearas och trean Click Bait utmana. Då la Örjan Kihlström och Don Fanucci Zet i en ny växel – och tog hem segern på nya svenska rekordtiden 1,09,6.

– Det var en del startsnabba hästar så jag ville inte blanda mig in i det. Sen blev det ett oväntat hårt lopp men det passade oss väldigt bra, säger Örjan Kihlström och fortsätter:

– Det var fantastiskt trevligt att köra honom. En grym individ. När loppet är i gång så vet han direkt vad han ska göra.

Daniel Redén nämnde att ni ser en enorm potential i Don Fanucci Zet. Har du samma känsla?

– Ja, verkligen. Han bekräftade att han är en elithäst och det ska bli spännande att se hur långt det kan gå. Han är fortfarande ganska ny och tävlat lite så normalt sett finns det mer att ta därifrån.

Vad kan den här hästen nå för prestationer?

– Svårt att säga, så klart. Han är redan väldigt bra. Om allt går som det ska så kan han nå väldigt fina prestationer i framtiden, säger kusken Örjan Kihlström.

Tränaren Daniel Redén var givetvis otroligt nöjd efter prestationen. 

– Det är mycket känslor, det har gått väldigt fort så har inte riktigt landat i det. Det är enormt. Han har mycket kvar att lära fortfarande men han har gjort en otroligt fin utveckling på så kort tid, säger Daniel Redén efter vinsten och fortsätter:

– Det är en helt ny ras, hans mamma har en passgångarstam. Han har en enorm stam, det bästa av det bästa. Hard Livin är en bra avelshingst som vi har.

Förstapriset var 1,2 miljoner kronor.

Topp tre Sprintermästaren

1. Don Fanucci Zet

2. Guzz Mearas

3. Click Baitexpressen

Related posts

lämna en kommentar