BK Häckens Alexander Söderlund sänkte Helsingborg


Glädjen var påtaglig på Hisingen efter första segern för säsongen i den fjärde allsvenska omgången. 

– Det var många som längtade efter att få vinna i dag. När man tittar på tabellen är det skönt att se att man är nära toppen i stället för att kämpa där nere. Det finns en psykologi i en tabell, så är det bara, säger tränaren Andreas Alm och betonar att han tycker att tre pinnar på de tre första omgångarna var ”extremt rättvist”. 

Alm: De jobbar som fan

– Kryss, kryss, kryss. Vi var inte tillräckligt bra för att vinna och inte tillräckligt dåliga för att förlora. Många säger ”Fan, ni ska slå Falkenberg och Sirius”, men jag ser det aldrig så enkelt. 

Vad fick du mer för positiva svar i dag? 

– Bra att Gustav Berggren fick spela 90 på ett riktigt sätt efter en hackig start. Jasse (Tuominen) ser fin ut när han kommer in, Söder(lund) gör mål och det är bra och Yasin (Ahmed) och Leo (Bengtsson) jobbar som fan, säger Andreas Alm. 

Anfallaren Alexander Söderlund gjorde sitt första allsvenska framträdande i BK Häcken-tröjan. Efter en mållös första halvlek lovade han i pausintervjun med Dplay att han skulle näta om fler bollar kom in i straffområdet. 

I minut 60 kom ett inspel från höger och efter visst flipperspel tryckte norrmannen in segermålet. 

Söderlund: Då är jag bäst

– Bollen studsade och helt plötsligt var jag på rätt plats. Det var skönt att få göra mål och hjälpa till. Jag är som bäst inne i boxen när jag får kriga lite. Det tar tid att få relationerna att sitta, men det blir bättre och bättre, säger 32-åringen, som tidigare skämtsamt har sagt att den allsvenska publiken ska få upp ögonen för ”super-Söder”. 

– Men jag är inte där än. Jag är inte i toppform, men sakta men säkert hoppas jag att ”super-söder” kommer. Det här var ett bra steg på vägen. expressen

Related posts

lämna en kommentar