Arjen Robben gör comeback i Groningen – här är spelet bakom


Under lördagen stod det klart att Arjen Robben är klar för en sensationell comeback efter ett år utan fotboll. FC Groningen meddelade då att Robben skulle återvända till klubben där han gjorde Eredivise-debut som 16-åring.

Nu har Groningens sportchef Mark-Jan Fledderus dessutom berättat om hur de övertygade Robben att komma tillbaka.

– Först åkte vi till München för att prata med honom om att komma och spela för oss, bara dagar efter att han la av förra året. Det hände inte, men vi höll kontakten och arrangerade i hemlighet med hans fru så att att vi kunde åka ner och prata med honom igen förra månaden, säger Fledderus på en presskonferens enligt Goal.com.

Arjen Robben gör comeback – efter sushimiddag

Mark-Jan Fledderus fortsätter berätta om besöket i München hos Arjen Robben och hans fru Bernadien.

– Den 21 maj körde vi till München efter en inbjudan från Bernadien. Vi överraskade Arjen där. Det var ett fantastiskt ögonblick, säger Fledderus och fortsätter:

– Vi beställde sushi från deras favoritrestaurang och satte ihop en video med höjdpunkter från dokumentären ”The Last Dance” och bilder på Robben. Sen sa vi att det bästa sättet att hjälpa vår klubb är att spela fotboll med oss.

När Arjen Robben offentliggjorde sin comeback för Groningen sa han i en video på klubbens hemsida att han hade funderat på hur han skulle hjälpa klubben.

– Jag har lyssnat på våra supportrars rop. Jag vill göra min comeback som fotbollsspelare. Som fotbollsspelare i FC Groningen, sa Robben.

LÄS MER: Bomben: Slutade för ett år sen – återvänder
LÄS MER: Klart: Så spelas semi- finalerna i FA-cupen
LÄS MER: ”Vill ha avstånd till alla från mina hem”expressen

Related posts

lämna en kommentar