Alexander Holtz, 17, med första målet i SHL


Första perioden mellan Växjö och Djurgården blev en riktig målfest. När det gått mindre än nio minuter av matchen hade hemmalaget tagit ledningen, gästerna kvitterat varpå Växjö tagit ledningen igen. 

Och i den tionde matchminuten satte Alexander Holtz ytterligare en kvittering – superlöftets första mål i SHL-sammanhang. 

Sebastian Strandberg sköt mot Lakers-målvakten Viktor Fasth, som tappade ut pucken. Där kom Holtz påpassligt glidande mot den vänstra tekningscirkeln och pangade in pucken i krysset.

– Jag spelar med bra medspelare, det börjar flyta på. Det var fantastiskt. Jag fick en bra träff, säger han till C More.

Alexander Holtz hyllades

Redan i helgens SHL-debut stod Holtz för sin första poäng i SHL, när han serverade Michael Haga. Den 17-årige talangen hyllades då av den förre NHL-stjärnan Patrik Berglund, som värvades till Djurgården inför säsongen. 

– Vi alla vet att han kommer bli en otroligt bra spelare och han är otroligt mogen för att vara 17 bast. Det gäller för honom att fortsätta jobba på de små detaljerna i spelet, då har han en lysande karriär framför sig, sa han.

Kort efter Holtz kvittering gjorde Jakob Forsbacka-Karlsson 3-2 till Växjö – och i slutet av den första perioden skickade Jacob Josefson in en retur i powerplay till 3-3.

I början av den andra perioden gjorde Alexander Holtz sitt andra mål för kvällen. 17-åringen tog köksvägen och petade in pucken via en Växjö-spelares skridsko. 

LÄS MER: Experternas tips: Så slutar SHL-säsongen
LÄS MER: Succé direkt – för Dif:s supertalangexpressen

Related posts

lämna en kommentar