Elias Pettersson briljerar på Vancouver Canucks trainingcamp


Elias Pettersson tog NHL med storm förra säsongen. Han producerade 66 poäng på 71 matcher och fick Calder Trophy, priset till ligans bästa rookie, efter säsongen.

Och när Vancouver Canucks nu samlats inför en ny säsong skapar 20-åringen rubriker direkt.  Under söndagens internmatch visade han först klass genom att från egen blå, med en hög, perfekt avvägd chipp, friställa lagets nyförvärv Michael Ferland som kvitterade till 2-2.

Målet tog intermatchen till straffar och där var det återigen Elias Pettersson som klev fram och briljerade – med en straff som förde tankarna till Kenta Nilsson och Peter Forsberg.

”Elias Pettersson drar fram Peter Forsberg-dragningen i straffläggningen till fansens stora förtjusning”, skriver The Ahtletics Canucks-skribent Thomas Drance på Twitter.

https://twitter.com/Canucks/status/1173333829592866816

”Elias Pettersson gör den snyggare än Foppa”

Det är inte första gången Elias Pettersson testar och lyckas med den straffvarianten. I ett möte med New Jersey Devils förra vintern lurade han bort målvakten Mackenzie Blackwood fullständigt.

– Det är en variant jag har och som jag kände för att testa i natt, sa Elias Pettersson själv.

Han hyllades stort efteråt.

– Elias Pettersson gör den där straffvarianten snyggare än vad Peter Forsberg gjorde. Och snyggare än Kent Nilsson. Det är ett underbart straffmål av Pettersson, sa NHL-experten Alex Tanguay, som tidigare spelade ihop med ”Foppa” i Colorado.

I natt drar träningsmatcherna i gång för Vancouver Canucks då laget ställs mot Calgary Flames. Totalt spelar laget åtta träningsmatcher innan säsongen drar i gång.

– Jag ser framemot det, att spela 60 minuter. Jag är väldigt redo för att dra i gång säsongen nu. Men självklart är det bra att få lite försäsong, säger Elias Pettersson.

– Jag vet inte hur många matcher jag kommer att spela innan säsongen drar i gång. Vi får se helt enkelt.

LÄS MER: Elias och hans agenter kan glädjas bakom kulisserna

LÄS MER: ”Pettersson är för bra – ändra på reglerna!”
LÄS MER: ”De försökte komma innanför min skalle”

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se 

expressen

Related posts

lämna en kommentar