Andreas Engqvist avslutar sin hockeykarriär


Efter sju säsonger i Nordamerika och KHL återvände Andreas Engqvist till Djurgården 2017. Men återkomsten spolierades av hjärnskakningar.

31-åringen hade drabbats av hjärnskakningar tidigare i sin karriär men kände sig bra när han skrev på för SHL-klubben.

– Jag kände mig så nära hundra som möjligt. Jag var i bra form. Sedan höll det inte riktigt, jag fick en till smäll. Men jag har hela tiden intalat mig själv att jag skulle komma tillbaka. Jag har velat spela hockey igen mer än något annat, säger han.

Efter en smäll 20 september förra året har Andreas Engqvist inte spelat något mer. Och nu har han tagit beslutet att hockeykarriären är över.

– Jag har fortfarande problem i vardagen. Därför känns det omöjligt att fortsätta. Jag mår inte tillräckligt bra för att kunna spela hockey och just nu kan jag inte ens leva ett fullt normalt liv, säger han.

Andreas Engqvist ska arbetsträna hos Djurgården

Andreas Engqvist kommer den närmaste tiden att arbetsträna tio timmar i veckan i Djurgårdens verksamhet.

– Djurgården har hjälpt mig väldigt mycket och varit ett stort stöd. De vet att jag behöver något att komma till på dagarna. Det betyder mycket för mig. Att få känslan att göra något vettigt, att kunna hjälpa till och bidra med något. Det känns skönt att Djurgården ställer upp för mig och att jag kan känna mig delaktig trots att jag inte är på isen, säger han.

”Tack för allt, Ante!”, skriver Djurgården i pressmeddelandet och meddelar samtidigt att förre lagkaptenen kommer att tackas av i samband med en ännu icke fastställd hemmamatch under säsongen.

LÄS MER: Engqvists ord: ”Det har varit riktigt jobbigt”
LÄS MER: Så bra är Djurgårdens lag – spelare för spelareexpressen

Related posts

lämna en kommentar