Brynäs körde över Frölunda – efter förvirring i starten


Det var en intensiv inledning i matchen mellan Frölunda och Brynäs. Jacob Peterson var pigg i hemmalaget och satte vad han trodde var ett ledningsmål. 

Men pucken tog i stolpen och måljublandet uteblev. 

– 12 000 i publiken undrar om det är mål eller inte, utbrister Patrik Westberg i C More. 

Kort därpå tog Adam Brodecki vara på returen och satte han pucken i mål. Men målet videogranskades då Nicklas Danielsson störde Johan Mattson i målgården. 

– Det är ett klockrent beslut. Direktiven är inte nya men de har stramats till, säger Petter Rönnqvist, expert i C More. 

Danielsson förste målskytt  

Men samme Nicklas Danielsson hann rädda upp sitt misstag kort därpå då han faktiskt satte första målet i matchen. 

Det efter att Danielsson fått in pucken med ett stenhårt skott i spel fem mot fyra. Därefter utökade Brynäs ledningen genom Daniel Mannberg. 

Frölundas Roger Rönnberg var allt annat än nöjd efter första perioden. 

– Det tror jag du ser på mina kinder att det inte var så jäkla bra, säger Roger Rönnberg i C More inför den andra perioden.

Och 1:57 in i den andra perioden utökade Brynäs ledningen till 3-0 genom Jacob Blomqvist. En bit in i perioden satte Anton Rödin 4-0 – och då begärde Roger Rönnberg timeout. 

”Det busvisslas – folk går hem”

Då valde även hemmalaget att byta målvakt, ut gick Johan Mattsson och in kom Niklas Rubin, som gjorde sin första match i Frölundatröjan. Men Brynäs målproduktion fortsatte och i slutminuterna av andra perioden gjorde Adam Brodecki 5-0. 

– Det busvisslas och folk går hem, säger Patrik Westberg i C More. 

Med 6:34 in i den tredje perioden spräcktes målnollan tillslut för Frölunda när Anders Grönlund reducerade till 1-5 genom ett distinkt direktskott.

Därefter piggnade hemmalaget till och Simon Hjalmarsson gjorde 2-5 efter assist av Joel Lundqvist och Jacob Moverare. Det blev också slutresultatet när Brynäs tog en klar seger i premiären. 

– Vi går precis i Brynäs fälla. Vi är naiva och låter dem spela på sin styrka, spelvändningarna. Det är därför vi förlorar matchen, säger Roger Rönnberg i C More efter matchen.

Och att hemmapubliken lämnade arenan i förtid, det förstod Rönnberg.

– Att folk går hem och bli förbannade, tro fan det. Det hade jag också gjort, säger han i sändningen. expressen

Related posts

lämna en kommentar