De löper störst risk att få sparken


Tränarbilden 2019.Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN /136053

Bilden är tagen.
Upptaktsträffen pågår på Quality Hotel i Stockholm för fullt.
Förväntningarna är stora, som det ska vara.
Men det kommer dessvärre sluta med att någon av alla tränarna som glatt poserar på bild kommer att få sparken. Kanske redan om ett par veckor.
Vem löper störst risk? Svårt.

Det värsta en klubbledning kan göra är nog att tvingas sparka en tränare. Det är en stor förtroendefråga, men ändå tvingas de ta beslutet.
Vilka tvingas ta beslutet denna säsongen är väldigt svårt att sia om.

Så här ser jag på situationen, lag för lag.

BRYNÄS – Magnus Sundquist
Risken finns definitivt. Magnus jobbar med ett ganska bra spelarmaterial. Lyckas inte det kan han vara mannen man rubbar. Men har sett fina ut på försäsongen.

DJURGÅRDEN – Robert Ohlsson
Att han ska sparkas känns långt bort. Väldigt långt bort till och med. Han har levererat bra resultat. Risken är nog liten.

FRÖLUNDA – Roger Rönnberg
Skulle nästan kunna säga att risken är obefintlig. Roger har samlat titlar, har fått in en vinnarkultur och arbetskultur i Frölunda.

FÄRJESTAD – Johan Pennerborn
Har blivit ett par säsonger nu. Nu finns det en kravbild efter förra säsongens serieseger. Ut i semifinal senast. Vid ett misslyckande i höst så vet man aldrig. Det känns dock rätt långt bort om vi tittar per dagens datum.

HV71 – Stephan Lundh
Sitter på kontrakt detta året och kom in som huvudtränare när Lindbom fick sparken förra säsongen. Om HV gör en dålig höst så kan det nog bli lite livat i HV-ledningen. Då känns det som det kan bli verklighet.

LEKSAND – Roger Melin
Är kung sen han tog upp laget i våras. Är nog inställda på en tuff resa, så det ska mycket till för att Melin ska få gå.

LINKÖPING – Bert Robertsson
Ny och man lär ha tålamod. Oavsett hur svagt det går, så bör Bert sitta helt säkert. De sparkade en tränare så sent som i våras.

LULEÅ – Thomas Berglund
Nytt färskt avtal. Nej, Bulan sparkas inte.

MALMÖ – Peter Andersson
Har gjort underverk med laget tre raka säsonger. Lär ha haft annat att välja på i våras, men skrev nytt avtal. Bör sitta hur säkert som helst.

OSKARSHAMN – Håkan Åhlund
Det lär gå ganska knackigt, men det är man förbereda på. Givetvis är risken stor om det går dåligt. Men har man råd, och vad finns som är bättre?

RÖGLE – Cam Abbott
Brorsan som sportchef och bröderna har fått en enorm utväxling på Rögle under de här åren. Ska till ett jättefiasko för att Abbott ska ryka, och då ryker nog båda.

SKELLEFTEÅ – Tommy Samuelsson
Nja, här kan det faktiskt hända, om resultaten inte går vägen under hösten. Har en vana av att vinna och om det inte klaffar här, så kan man tvingas att offra sin tränare, som är inne på år 2.

VÄXJÖ – Sam Hallam
Sitter på långt kontrakt och är någonstans symbolen för Växjös framgångar tillsammans med sportchef Evertsson. Sam blir kvar. Han kan till och med överleva ett jättefiasko.

ÖREBRO – Niklas Eriksson
Kom in när Sundblad sparkades, och har gjort det bra. Visst, fortsätter det inte gå så bra, då kan det säkert bli lite diskussion. Men Örebro vill nog ogärna sparka en tränare. Igen.expressen

Related posts

lämna en kommentar