Därför hade inte Bert Robertsson LHC-tröjan på sig


Samtliga tränare till SHL-lagen samlades under tisdagen på Quality Hotel Globe för den sedvaliga upptaktsträffen inför säsongen. Linköpings nye tränare Bert Robertsson stod vid lagets bord och minglade med förbipasserande kolleger och journalister.

– Det är trevligt att vara här. Jag har varit på sådana här träffar några gånger tidigare och det är många välbekanta ansikten och några nya.

Robertsson tror på ett starkt Linköping 2019/2020.

– Det kanske mest positiva är att vi har många utvecklingsbara spelare i vår trupp. Läget är väldigt bra just nu också, vi har inte särskilt många skador och ett spelsätt som börjar ta form. Dessutom fick vi ett bra genrep när vi slog HV borta så summa summarum känns det bra för oss.


Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Finns väl en grej som heter Where is Waldo?”

Upptaktsträffen bjöd som vanligt på den obligatoriska bilden där alla tränare står tillsammans iförda sitt lags matchtröja. Den som är uppmärksam kan se att Linköping planerar att spela i svarta skjortor nästa säsong, eller?

– Haha, du noterade det? Det finns väl en grej som heter ”Where is Waldo?” där man ska hitta den som sticker ut, säger Robertsson och skrattar.

– Det blev en miss i planeringen helt enkelt. Vi får spara vår matchtröja och exponera den i vår seriepremiär i stället. Det kanske både var en miss och lite strategiskt.

Hur var det att sticka ut?

– Jag har inga problem med det, det är lugnt.

Och vad säger tröjsponsorerna?

– Det vet jag inte men det är nog också lugnt.

LÄS MER: Exklusiv lista: Sluta gissa, så mycket tjänar alla SHL-spelare
LÄS MER: Challe Berglund: ”Jag är klar – jag gillar inte hur hockeyn är nu”
LÄS MER: Leksands jättebudget – 20 miljoner mer än nykomlingskolleganexpressen

Related posts

lämna en kommentar